reklamlänk

Under magnoliaträden Ljudbok

4.1/5

Författare: T. I. Lowe

ljudbok

Introduktion

Under magnoliaträden av T. I. Lowe är en rörande och djärv berättelse om att växa upp under svåra förhållanden, om psykisk ohälsa och ensamhet men det är också en historia om vänskap och kärlek och tyngden av att få hjälp när man som mest behöver det. Boken handlar också om hemligheter vars konsekvenser kan splittra hela familjen.

Under magnoliaträden ljudbok handlar om Austin som redan vid ung ålder axlar ansvaret över att ta hand om sin familj och familjens tobaksfarm. Boken läses upp av Anna Lundström. Under magnoliaträden ljudbok gratis är 11 timmar och 17 minuter lång. Boken är översatt till svenska av Birgitta Karlström.

Under magnoliaträden: Handling

Under magnoliaträden ljudbok handlar om Austin. Austin är 14 år gammal men hon bär redan ansvaret över sina sex syskon och sin psykiskt ostabila far samt över familjens tobaksfarm. Familjens mamma går oväntat bort i samband med det yngsta syskonets födelse och Austins liv förändras över en natt.

Under magnoliaträden ljudbok gratis beskriver hur de yngre syskonen vänder sig till Austin med både sina små och stora problem. Austin bli mot sin vilja den som ser över barnen och samtidigt försöker hon se efter sin pappa. Pappan är lider av psykisk ohälsa och kan bli deprimerad. Dessutom har han utsett sig själv till pastor i den lilla kyrkan på deras farm.

Där predikar pappan om söndagarna för sin familj och för de vilsna stackare som hittar dit. Redan pappas farfar predikade i samma kyrka. Austin vet att de anses vara konstiga i ögonen på de andra i samhället de bor i men hon kan inte berätta sanningen om vad som händer på farmen och inom familjen.

Samhället lägger dock snart märke till hur Austin kämpar med att ta hand om sin familj och hålla farmen flytande. Ansvaret är tungt för en ung flicka. När hon erbjuds hjälp vågar hon inte ta emot hjälpen eftersom hon vet att sanningen om familjens verkliga situation då kommer fram. Sanningen skulle ha svåra konsekvenser för hela familjen. Snart inser hon dock att det också ligger en hel del frihet i sanningen och Austin finner sig framför ett svårt val.

Under magnoliaträden skildrar Austins uppväxt med värme och ömhet. Berättelse är också djärv och omöjlig att lägga ifrån sig. Man måste helt enkelt få veta hur det går för Austin och hennes syskon.

Om författaren: T. I. Lowe

T. I. Lowe är en amerikansk författare, mest känd för sin bok Under magnoliaträden. Hon har tidigare skrivit bokserien Carolina Coast. T. I. Lowe började skriva under en mycket svår period i hennes liv då hennes mamma insjuknade i lungcancer. Under de långa behandlingstiderna på sjukhuset började Lowe berätta en historia för sin mamma.

Innan mammans död år 2013 lovade hon sin mor att låta andra få höra berättelsen också. År 2014 publicerades Lowes debutroman Lulus Café, berättelsen som växte fram under tiden på sjukhuset. Efter detta har Lowe skrivit tretton romaner. Hon slog igenom ordentligt med boken Under magnoliaträden år 2022.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk