reklamlänk

När hundarna kommer Ljudbok

3.9/5

Författare: Jessica Schiefauer

ljudbok

Introduktion

Den Augustprisbelönade “När hundarna kommer” av Jessica Schiefaur som finns som gratis ljudbok, är en barn och ungdomsbok om en kärlekshistoria utan gränser. Ester och Isak träffas på en fest vid en sjö där de båda känner sig utanför och obekväma, som resultat dras de mot varandra. De blir snabbt ett par och spenderar all sin tid tillsammans, men Isak känner inte som Ester. För honom är det för mycket och alldeles för snabbt. Men innan han hinner fatta ett beslut om att avsluta relationen händer något som förändrar allt.
Isak behöver nu Ester mer än någonsin. ”När hundarna kommer” är en aktuell berättelse som träffar rätt och levererar funderingar över ung kärlek och våld. Den berättar om hur allt rasar efter att en ung pojke misshandlats till döds, hur kärlek kan växa och hur hat förstör liv.

När hundarna kommer: Handling

I ”När hundarna kommer” träffas Isak och Ester en kylig kväll när de festar vid sjön , som så ofta är fallet. Båda känner sig utanför och båda känner sig lite vilse. När de möts får deras kärlekshistoria liv. De blir snabbt oskiljaktiga och deras liv förändras. De spenderar dagarna tillsammans, de spenderar nätterna tillsammans i Isaks rum och äter frukost i Isaks kök. Isak börjar känna sig kvävd och allt är för mycket, han känner att han behöver utrymme och egen tid.

Isak har en lillebror som heter Anton. Anton är alltid där, han finns hela tiden i bakgrunden men sällan första parkett. I ”när hundarna kommer” ljudboken följer vi berättelsen om Isak och Ester men också Anton. I denna gratis ljudbok hör vi hur Anton känner sig vilsen. Desperat för att passa in och hitta egna vänner och vi följer honom i jakten på gemenskap, i en småstad där det finns lite att göra. Vi hör hur han ifrågasätter sitt eget omdöme. Antons nya grupp är full av hat och ilska.

Gruppen är arga på samhället och skyller detta på alla som har en annorlunda bakgrund. De är Nazister. Innan Anton har hunnit bestämma sig för om det är en grupp som passar honom är det försent. Någon har dött. Antons kläder har spår av blod när han smyger in den kvällen.

Här blir ”När hundarna kommer” ljudbok spännande, och allt vänder. Isak behöver verkligen Ester nu. Kärleken som nästa föll återuppstår och blir starkare än någonsin.
I ljudboken ”När hundarna kommer” som är gratis hör vi historien om Ester och Isaks passionerade kärlek och om Anton som är inblandad i en ung pojkes död.

Om författaren: Jessica Schiefauer

Jessica Shiefauer är en ny och kontroversiell författar som har prisats för sättet hon adresserar påtvingade könsroller, ohälsosam kärlek och våld i samhället. ”När hundarna kommer” är Jessicas tredje bok och den andra boken hon har vunnit Augustpriset för. Hon van först Augustpriset 2011 för boken ”Pojkarna”

Jessica Schiefauer växte upp i Kungälv men flyttade senare till Alingsås där hon har stannat. Jessica studerade svenska och litteraturvetenskap på Göteborg universitet så väl som skrivarutbildningar på Bona Folkhögskola, Fridhems Folkhögskola och Nordiska Folkhögskolan. Utöver detta har hon en pedagogisk examen i språk och kreativt skrivande.

Med denna imponerande kunskap erbjuder hon skrivar- och språkkurser.
När Jessica tar ledigt från att skriva hits som ”När hundarna kommer” hittar du henne på tidskriften Fantasins kontor, där hon är redaktör.

Nu kan du lyssna på ”När hundarna kommer” ljudboken gratis.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk