reklamlänk

Mina drömmars stad Ljudbok

4.5/5

Författare: Per Anders Fogelström

ljudbok

Introduktion

Mina drömmars stad är den första boken i fem-volym Stockholm-serien skriven av Per Anders Fogelström. Detta verk slog Sveriges bästsäljande rekord. Den briljant skrivna “Mina drömmars stad” leder lyssnaren till den historiska sagan om förmögenhet och kärlek i ett samhälle som upplever stor social och politisk omvälvning.

I Mina drömmars stad ljudbok får vi lära känna Henning Nilsson och hans familj, vars ursprung och utveckling berättar historien om den utvecklande och omvandlande europeiska staden Stockholm. Boken är mycket beroendeframkallande och gör att man inte kan bryta sig loss från den. Det är ett utmärkt förslag för personer som vill lära sig mer om Sveriges och Stockholms historia.

Mina drömmars stad ljudbok är även ett mycket bra förslag för alla som vill bekanta sig lite bättre med Stockholm. Man får se hur landet såg ut i dessa tider och förstå vad som orsakade dess utveckling till läget som det är i nutid.

Mina drömmars stad: Handling

Stockholm var en liten stad när den 15-årige Henning anlände dit sommaren 1860. Han är en pojke med stora drömmar och en massa möjligheter framför sig. Han lämnar allt för att starta ett nytt och bättre liv i Stockholm, som under dessa år var en starkt industriell stad. Eftersom det erbjöds många jobb där var det generellt mycket enklare att hitta ett jobb.

Verkligheten var dock annorlunda, som det visade sig. Det var svårt att hitta ett bra betalt jobb och inga av yrkena han försökte sig på kunde tillgodose hans behov. Nilsson blir bland annat sjöman i hamnen och får ett jobb i en ljusfabrik.

Huvudkaraktären i “Mina drömmars stad” är ung och naiv, men han är också väldigt lycklig och får många vänner som Kerstin, Olle och Maja. Han ordnar sitt liv med en kvinna som heter Lotten, som han gifte sig med några år senare. Karaktärerna är mycket intressanta och skiljer sig från varandra. Det är svårt att tro att de är påhittade.

Författaren till Mina drömmars stad ljudbok gratis beskriver fantastiskt Stockholms föränderliga miljö. Han tar läsaren in i de fattigas värld, där hunger och brott var vardagsmat och presenterar medelklassen som rik och torr. Fogelström presenterar alla karaktärer i detalj och ordnar händelserna i en kronologisk helhet utan ett minsta problem.

Mina drömmars stad gratis ljudbok visar dåtidens verklighet på ett autentiskt och konsekvent sätt precis som om Per Fogelström själv levde i dessa tider. Tack vare omfattande beskrivningar kan man falla in i världen och uppleva varje situation tillsammans med Henning. Det är inte särskilt många konversationer i “Mina drömmars stad” vilket gör den lättare att lyssna på.

Om författaren: Per Anders Fogelström

Per Anders Fogelström föddes den 22 augusti 1917 i Stockholm och dog 20 juni 1998 i Sofia församling, också i Stockholm. Han var en svensk författare och en av de största personerna i svensk litteratur.

Han bodde i Stockholm under hela sitt liv och skrev över 40 böcker. De mest populära av dem är fem noveller som beskriver Stockholms invånares liv mellan 1860 och 1968. Deras titlar är: Mina drömmars stad, Barn av sin stad, Minns du den stad, I en förvandlad stad, Stad i världen därav Mina drömmars stad är den mest populära.

Alla fem böcker översattes till engelska av Jennifer Brown Bäverstam som författaren samarbetade med fram till sin död 1998. Fogelström fick doktorsexamen från Stockholms universitet 1976 och 1996 fick han den svenska kungliga medaljen Litteris et Artibus. Efter författarens död beslutades det att hedra honom genom att skapa hans byst i Stockholms stadshus.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk