reklamlänk

En man som heter Ove Ljudbok

4.6/5

Författare: Fredrik Backman

ljudbok

Introduktion

Hur ser livet ut för en äldre person i samhället?

“En man som heter Ove” av Fredrik Backman är en extraordinär berättelse som beskriver Oves livshistoria. Vi ser främst en äldre man som inte kan hitta sig själv i omvärlden efter de upplevelser som han har gått genom. Denna bild stöds av hans minnen från det förflutna.

Denna gratis ljudbok har makten att få lyssnaren att skapa en känslomässig koppling till huvudpersonen. Det är den typen av historia som kommer att stanna kvar i minnet för livet och som kan förändra uppfattningen om hur livets cirkel är.

Fredrik Backman fångade noggrant att var och en av oss gömmer något mer under det yttre skalet. “En man som heter Ove” visar hänsynslöst de svårigheter som äldre människor står inför. Han är inte rädd för att ta upp ämnet av ensamhet i samhället och betonar hur viktigt det är för varje människa att vara accepterad.

En man som heter Ove: Handling

En man som heter Ove är en typ av bok som är väldigt ledsam men också otroligt rolig på samma gång. På ett ögonblick gör den att man skrattar och kan inte sluta le samtidigt som man några rader senare börjar fälla en tår när man lyssnar på vad Ove var tvungen att gå genom.

En man som heter Ove ljudbok gratis bevisar att ordspråket “Man ska inte döma någon förrän man har gått en mil i personens skor” är helt sann. Ove är inte en särskilt trevlig person att prata med och det är i början inte lätt för lyssnaren att gilla honom. Han är nämligen sur och hans första inblick gör att man får en negativ inställning mot honom.

Steg efter steg börjar det avslöjas vad som orsakade att han är som han är. Vi får en kontrasterande bild på en äldre person som behöver hjälp och inte ens är medveten om det. Efter några tillbakablickar börjar man ändra sitt omdöme om Ove och vi får veta mer om hans bakgrund.

En man som heter Ove ljudbok klarade Fredrik Backman att understryka flera av samhällets viktiga problem. Han gjorde det på ett roligt sätt men ändå allvarligt. Bilden av Ove som han målar för lyssnaren är kontroversiell och färgrik. Det är en bok som inte får hoppas över.

En man som heter Ove ljudbok gratis är ett fint förslag för både unga och äldre lyssnare. Den undervisar om värden i livet samt låter lyssnaren få en uppfattning om hur livet kan förändra oss. En man som heter Ove är med enkla ord ett måste för alla som tycker om goda och intressanta romaner.

Om författaren: Fredrik Backman

Carl Fredrik Backman föddes 2 juni 1981 i Stockholm. Han är en globalt känd författare tack vare sin bok „En man som heter Ove”. Boken har till och med blivit en bas till en ännu mer känd film med samma titel.

Fredrik är också en bloggare och skribent. Man kan hitta hans blogginlägg samt olika texter på följande webbsida:

http://www.fredrikbackman.com/

Fram till 2019 har Fredrik skrivit 9 böcker varav de mest kända är „Saker min son behöver veta om världen”, „Min mormor hälsar och säger förlåt” samt „Björnstad”.

År 2016 gick hans första bok „En man som heter Ove” in på första platsen på The New York Times försäljningslista. På samma lista kunde man hitta boken „Min mormor hälsar och säger förlåt” på fjärde plats.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk