reklamlänk

Ulrikas bok Ljudbok

4/5

Författare: Maria Gustavsdotter

ljudbok

Introduktion

Ulrikas bok är den första boken i serien Prästdöttrarna skriven av Maria Gustavsdotter. Den atmosfäriska serien utspelar sig i 1600-talets Norden. Uppläsaren i Ulrikas bok ljudbok och nästa delar i serien är Gunilla Leining.

Serien Prästdöttrarna har blivit en enorm succe i Sverige. Tack vare Marias skrivstil och talang kan man känna sig som om man var där tillsammans med huvudkaraktärerna. Den fantastiska Ulrikas bok ljudbok gratis är fullspäckad med spänning, romantik och är med enkla ord en fantastisk läsning. Inte ofta får man stöta på en lika engagerande och fantasiväckande verk.

Maria har sett till att hela serien ska hålla sig ihop. Både stora och små detaljer gör att man kan föreställa sig alla de pågående saker utan det minsta problem.

Ulrikas bok: Handling

Handlingar i Ulrikas bok äger rum försommar 1644. Vi blir kastade mitt i action där vi ser en sorgligt bild på Ulrika, Katarina och Magnus. Inledningen i historien handlar om att deras bror blir bestraffade för ett till synes oskyldigt skämt. Magnus blir piskad och de två tjejerna sitter och gråter över bibeln.

Snart efter det får vi följa Ulrika när hon flyr från det lilla Orust. Hon bestämde att söka en bättre framtid långt bortifrån. Det är dock massa problem, äventyr och andra saker som kommer att stå i hennes väg innan hon uppnår sin mål. Det leder till att hon hamnar bland annat i ett krigshjärtat Uddevalla. Inte bara är hon i fara, men också är hon orolig över sina syskon som stannade hemma på prästgården.

Ulrikas bok ljudbok gratis är fullspäckad med otroliga plotvridningar och spännande, intressanta handlingar. Man kan nästan inte tro att boken är baserat på författarens familjekrönika. Inte ofta får man lika detaljerad bild 1600-talets vardag med detaljer som låter man föreställa sig hela omgivningen.

Denna fantastiska roman får man att glömma om verkligheten. Alla detaljer, beskrivningar och engagerande handlingar som Maria inleder gör att man inte kan ta sig ifrån lyssnandet. Med sin otrolig talang och utmärkt ide berättar hon om sin familj och historien på ett ovanligt intressant sätt.

Boken Ulrikas bok är så beroendeframkallande att så fort man är klar med den första delen söker man den andra boken i serien. Den presenterar bild på kvinnor på 1600-talet och visar många saker som är karakteristiska för dåtiden. I tillägg skapar Maria en slags relation mellan systrarna och lyssnaren som får en att bry sig om dem.

Om författaren: Maria Gustavsdotter

Maria Gustavsdotter är en svensk författare föddes den 25 december 1948. Förutom att vara författare hade hon arbetat som tandläkare i flera år. Det är hon som står bakom en av de mest kända romanserier i Sverige, Prästdöttrarna. Hittills har hon skrivit 15 romaner och 4 böcker i barnboksserien om Samuel och Linnea. För sina verk har hon fått bland annat 2014 Stipendium från Partille kommun.

Författaren debuterade år 2005 med Blå ögon och svart magi. Eftersom hon har skrivit sedan barndomen har redan den första boken fått stor popularitet i hela Sverige. Den största popularitet har hon dock fått år 2014 när hon påbörjade serien Prästdöttrarna som nu består av fem böcker, Ulrikas bok, Katarinas bok, Ebbas bok, Ylvas bok och Boken om Jonas.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk

reklamlänk