reklamlänk

Tunnel 29 Ljudbok

4.2/5

Författare: Helena Merriman

ljudbok

Introduktion

Tunnel 29 : Den sanna historien om den osannolika flykten under Berlinmuren är en spännande och väldigt intressant berättelse baserad på succepodden från BBC Radio. Podden var så populär att den samlade över seks miljoner nedladdningar som är en otroligt god resultat.

Författaren bakom Tunnel 29 ljudbok är Helena Merriman. År 2019 påbörjade hon podden Tunnel 29 som var listad av New York Times som en av de fem mest populära poddar.

Uppläsaren i Tunnel 29 ljudbok är en utmärk och väldigt erfaren skådespelare Christoffer Svensson. Han använder alla sina kunskaper och kunst att skapa den perfekta stämningen Tunnel 29.

Allt det kombineras till ett verk som inte får att hoppas över. Handlingen är inte bara beroendeframkallande men också lärorik. Särskilt för människor som inte har för mycket att göra med histori.

Tunnel 29: Handling

Huvudhandlingen i Tunnel 29 : Den sanna historien om den osannolika flykten under Berlinmuren berättar om hur en ung, tjugotvåårig student Joachim Rudolph riskerar sitt liv under kalla kriget. Tunnel 29 ljudbok börjar i September 1961 och vi får följa den brutala vardagen som omger karaktärerna i boken.

Helena tar oss på en ganska ovanlig och väldigt spännande resa där Joachim ska försöka att fly från Östberlin där diktaturen bestämmer om allt och alla. De reglerna som regeringen inleder är så outhärdlig och oacceptabla att huvudkaraktären inte har ett annat val än att fly därifrån.

Det mest skrämmande är att hans beslut kan kosta honom livet och ändå har han inga tvivel. Friheten är något som han behöver i sitt liv och han kan riskera allt för att återfå den. Det är då han började gräva en tunnel tillbaka till västsidan av dåtidens tyskland.

Undet bokens löp får vi lära känna många modiga människor, intressanta plotvridningar och en förrädare som ska göra det svårare för dem att fly. Allt det som presenteras i Tunnel 29 ljudbok gratis har påverkat dagens samhälle vardag. Trots att det har gått flera år sedan handlingarna som utspelar sig i Tunnel 29, politiska och ekonomiska uppdelningar fortfarande kan observeras i dessa regioner.

Utan tvekan är Tunnel 29 en bok som inte får hoppas över. Den är ett enastående verk som inte bara väcker fantasi men också får man att uppskatta den nuvarande verkligheten. Det är viktigt att man ska veta varför muren kom till och vad som orsakade alla de historiska handlingarna. Man ska veta historien för att inte låta vissa saker att upprepas.

Om författaren: Helena Merriman

Helena Merriman är en engelsk författare och journalist. Hon är producenten bakom podden Tunnel 29 som har blivit en jätte framgångsrik poddserie. Enligt The New Yorker podden har blivit en av de fem viktigaste poddar år 2019.

Tunnel 29 ljudbok gratis har vunnit massa viktiga priser sådana som Podcast of the Years eller Best radio Podcast. Två år senare bestämde Helena att hon podden ska förvandlas till en bok. Det var då Tunnel 29 var publicerad i bok- och ljudboksform.

Författarens talang och erfarenhet har låtit henne att samla över seks miljoner lyssnare runt sina poddar. Nu för tiden arbetar hon på en ny BBC poddserie som förmodligen kommer att bli lika stor succe som Tunnel 29.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk