reklamlänk

Tiggaren Ljudbok

4.3/5

Författare: Sofie Sarenbrant

ljudbok

Introduktion

Författaren Sofie Sarenbrants bok Tiggaren är den femte delen i bokserien med Emma Sköld i huvudrollen.  Tiggaren ljudbok är en fristående del i bokserien, men för att hänga bäst med i historien rekommenderas att man läser böckerna i ordning. I Tiggaren mördas flera tiggare runt om i Stockholm medan någon samtidigt tydligt vill se polisen Emma Sköld död. Har dessa ett samband och vilket är det?

Det verkar som att det är en seriemördare lös i Stockholm, en psykopatisk sådan som ger sig på de mest försvarslösa i samhället. Tiggaren ljudbok gratis uppläses av Katrina Ewerlöf. Ljudbokens längd är 10 timmar och 5 minuter.

Tiggaren: Handling

Tiggaren ljudbok handlar om ett mord samt om en allvarlig hotbild mot kriminalpolisen Emma Sköld. Någon vill att hon ska dö, och denna person skyr inga medel för att få sin onda vilja igenom. Dessutom sker en oväntad död som skakar alla inblandade samt ett mord på en tiggare som sker utanför den rumänska ambassaden. Detta är helt tydligt ett exempel satt av en okänd gärningsman.

Tiggaren ljudbok gratis beskriver hur en ung kvinna såg det hela, hon är det enda vittnet på mordet på Razvan. Hon såg honom som sin enda trygghet och vän. Många tycks söka efter den unga kvinnan med den röda sjalen.

I boken får man följa en antal olika berättelser. Det handlar om ett dödsfall, hotbilden mot Sköld samt om en seriemördare som härjar i Stockholm. Dessutom får läsaren ta del av den unga Soraya som lämnat sin älskade son Aurel hos sina gamla morföräldrar medan hon själv försöker skaffa pengar så att hon och sonen kan leva tryggt i framtiden.

Tiggaren ljudbok berättar också ett par äldre mäns historia. Deras livshistoria blir ett spännande extramoment att läsa om. Dessutom är det något som känns väldigt korrupt inom polisen, vad och hur det tar sig uttryck behöver man ta reda på själv genom att läsa boken.

Tiggaren beskriver ångest, känslan av att inte kunna hantera sitt liv samt tiggarnas situation i Stockholm väldigt levande och fängslande. Dessutom planerar Emma sköld hämnd. Hämnd mot den som vill skada henne och som visar sig vara sammankopplad med morden på de hemlösa I Stockholm.

Om författaren: Sofie Sarenbrant

Journalistutbildade Sofie Sarenbrant har tidigare arbetat på bland annat Expressen, Amelia och Veckorevyn. Hon är född i Bromma år 1978 där hon fortfarande lever och bor, tillsammans med sin familj. Hon debuterade som författare år 2010 med boken Vecka 36. Numera Fungerar Sarenbrant som författare p heltid. Den mycket populära spänningsserien om Emma Sköld är skriven av Sarenbrant.

Seriens inledningsbok Vila i frid utkom 2012 och efter det har serien växt med ungefär en bok per år. Serien har översatts till 15 olika språk och har nått gränsen för 3 miljoner sålda exemplar världen över. Förutom spänningsböcker och deckare har Sarenbrant skrivit den rörande boken Munkavel som behandlar de övergrepp hon utsattes för som barn.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk