reklamlänk

The Great Gatsby Ljudbok

3.5/5

Författare: Francis Scott Key Fitzgerald

ljudbok

Introduktion

The Great Gatsby är en otroligt populär berättelse skriven av F. Scott Fitzgerald och uppläst av Derrick Magolski. Utgivningsår är 1925 och sedan dess publicering anses den vara en av de största amerikanska romanerna.

Bokens filmatisering 2013 blev en enorm succé och ett riktigt fenomen i popkultur med sådana stjärnor som Leonardo DiCaprio och Tobey Maguire.

Det är svårt att hitta mer populär roman över hela världen. Boken har sålts i över 30 miljoner exemplar och säljs ytterligare 500 tusen exemplar årlig. Det är särskilt intressant då bokens originella utsläpp inte har sålts särskilt bra i 1925 då marknaden såg helt annorlunda ut. Då för tiden kvinnorna hade mycket mindre rättigheter samt det fanns inte så många stora starka kvinnokaraktärer i popkultur.

The Great Gatsby: Handling

Huvudhandlingen i The Great Gatsby ljudbok gratis äger i Amerika under sommaren 1922. Romanens huvudkaraktär, Nick Carraway börjar arbeta som obligations försäljare i New York. Han genomgår behandling och berättar om den mystiska Gatsby som lever ett liv som Nick alltid velat ha.

Han hyr ett hus på Long Island och hans granne blir ingen annan än Jay Gatsby. Han är en mystisk miljonär som organiserar fester i området. Efter en tid blir Nick inbjuden på ett av de populära partyn som Gatsby organiserar. Det är då hela berättelser får fart. Många intressanta handlingar sker på samma tid och det är viktigt att hålla koll på vad som händer för att njuta av historien.

The Great Gatsby består av intressanta romantiska förhållanden, romanser och kärlek. Det diskuteras sådana saker som lojalitet, passion och östkust folkets livsstil. De andra karaktärerna som visas i The Great Gatsby ljudbok gratis är Daisy Fay Buchanan, hennes make Tom, Myrtle Wilson och Jordan Baker.

Alla de ovannämnda karaktärerna går tillsammans igenom många intressanta upplevelser. Det intressanta som man kan se i The Great Gatsby är att man kan se hur Förenta staterna såg ut på 20 talet. Man kan få känna stämningen och nästan få se hela omgivningen med själva ögon. Detaljnivå i romanen är perfekt balanserat så den inte är tråkig alls.

Så fort man börjar lyssna på The Great Gatsby ljudbok kan man inte sluta lyssna tills man är klar. Romanen är med enkla ord beroendeframkallande. Cliffhanger som byggs genom boken är så intressant att den inte kan hoppas över. F. Scott Fitzgerald har skapat en berörande historia som blev en riktig klassiker.

Om författaren: Francis Scott Key Fitzgerald

Francis Scott Key Fitzgerald var född den 24 september 1896 och död den 21 december 1940. Han var en amerikansk författare och hans framstående verk var The Great Gatsby.

Fitzgerald anses vara en av de mest betydelsefulla författare av 1900-talet. I sin bibliografi hade han 5 romaner och 6 noveller varav The Great Gatsby, Tender is the Night och Det sällsamma fallet Benjamin Button är mest igenkända och viktiga i nuvarande popkultur.

Hans liv var fullspäckad med alkohol, narkotika och liknande som förmodligen orsakade hans hjärtattack.

Författarens största verk filmatiserades av sådana populära skådespelare som Brad Pitt, Leonardo DiCaprio och Tobey Maguire. Allt det gjorde att Fitzgeralds berättelser återupplivade på nytt.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk