reklamlänk

Syndaren ska vakna Ljudbok

4/5

Författare: Linda Ståhl

ljudbok

Introduktion

Linda Ståhls debutroman Svikaren ska vakna ljudbok är samtidigt den första delen av deckarserien Höllviken. Seriens huvudperson är Höllvikens nya kriminalchef, den normbrytande Reub Thelander, och hans kollegor vid polisen. Bokens spännande intrig får sin början när hemmafrun Yvonne Tengbom plötsligt försvinner från sitt hem.

Reub och hans kollega Estrid Berg utreder fallet tillsammans och snart står det klart att Yvonne inte alls ha levt ett stillsamt familjeliv som alla har trott. Dessutom tycks författaren Alex Carsén också, i alla fall indirekt, ha något med fallet att göra. Svikaren ska vakna ljudbok gratis läses upp av Maria Lyckow. Ljudboken är 11 timmar och 26 minuter lång.

Syndaren ska vakna: Handling

Syndaren ska vakna ljudbok är en berättelse om ett försvinnande som Vellingepolisen med den nya kriminalchefen Reub Thelander i spetsen. På Vellingepolisen arbetar också Estrid Berg. Hon är en bra polis men kommer snart att gå på ledigt eftersom hon är höggravid, barnet är antingen hennes sambos eller hennes ex-mans.  I boken figurerar också polisen Claes Trygg och Pedram Afshari som arbetar som IT-forensiker. Kollegorna utgör en bra grupp, den mest intressanta karaktären är chefen Reub.

Svikaren ska vakna ljudbok gratis berättar att Reub Thelander har kommit från Jönköping för att vikariera kriminalchefen Michaela Green som är sjukledig på grund av en stroke. Reub är ickebinär alltså ser sig varken som kvinna eller man och vill bli kallad hen. Reubs uppväxt var svår, han kommer från ett stramt frireligiöst hem och hans bror tycks vara försvunnen.

Försvunnen är också hemmafrun 60-åriga Yvonne Tengbom. Yvonne är gift med Harald Tengbom och har varit det länge. Harald är en framgångsrik mäklare och även om han inte längre gör några våldsamma affärer har paret det väldigt gott ställt. En dag är Harald på väg hem till parates vackra hus i Höllviken, han har köpt champagne och lite godsaker att äta för att överraska sin fru. När han kommer hem är Yvonne spårlöst försvunnen.

Svikarens ska vakna ljudbok berättar att Reubs och Estrids undersökningar börjar måla upp en bild av ett liv som inte alls är så perfekt som det verkat utåt. Medan familjens korthus rasar våndas den författaren Alex Carsén över om kontroversiella hennes texter om mäns våld mot kvinnor kan ha någonting att göra med Yvonnes försvinnande.

Svikaren ska vakna är en intressant bok med ett starkt tema och personliga karaktärer.

Om författaren: Linda Ståhl

Linda Ståhl föddes på samma plats där hennes bokserie Höllvikens händelser utspelar sig, det vill säga i Skåne och i staden Höllviken. Trots detta faktum bor Ståhl inte kvar där i dag utan är numera stockholmare då hon bor med sin familj i huvudstadsregionen.

Utöver sitt författande arbetar hon med kommunikationsstrategi på ett större fastighetsbolag. Som författare debuterade Ståhl år 2021 så hennes deckare Syndaren ska vakna utkom. Boken nominerades samma år till årets deckardebut av Crimetime Award. Fortsättningen på debutromanen, boken Elden ska falna utkom 2022. Böckerna har blivit väl mottagna av såväl läsare som kritiker.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk