reklamlänk

Stäppvargen Ljudbok

3.9/5

Författare: Hermann Hesse

ljudbok

Introduktion

Stäppvargen kan var en av de viktigaste ljudböcker du har någonsin lyssnat på. Detta utmärkta, allra viktigaste verk är en riktig klassiker och fantastisk poesi skriven av nobelpristagaren Hermann Hesse.

Utifrån själva namnet som står bakom Stäppvargen ljudbok gratis vet man på direkten att boken är fullspäckad med viktiga, djupa tankar som får lyssnarna att tänka på sitt eget liv. Man får inte bara uppskatta sin egen realitet men också hur väcka tankar som ska säkert hjälpa till med att utveckla sig till en bättre människa.

Uppläsaren bakom Stäppvargen ljudbok gratis är Erlan Josephson som i över sju och halv timme underhåller lyssnarna med sin magiska, fängslande röst.

Stäppvargen: Handling

Stäppvargen är en slags poesi som får lyssnarna att bli ju mer fokuserade desto djupare i ljudboken det blir. Handlingen i Stäppvargen ljudbok kan öppna ögonen och förklara flera sociala beteender och reaktioner som för många har varit oförståeliga.

Såklart är Stäppvargen ljudbok inte bara en psykologisk bok utan roman med djup handling, vackra beskrivningar som väcker fantasi och en underbar, helt oväntad cliffhanger. Inte ofta får man stöta på lika snygg poesi som Stäppvargen presenterar.

Huvudhandlingen i Stäppvargen ljudbok berättar om Harry Haller. Han är en vanlig man med olika, vanliga problem. Trots att han är i sin medelålders och är ekonomiskt oberoende klarar han inte hitta eller till och med inte vill hitta någon att leva med. Med andra ord är Harry en missnöjd melankoliker som inte gillar mänskligt sällskap.

Hela hans liv förändras när han hittar en mystisk skrift under namnet Traktat om Stäppvargen. När han tar den i händerna och läser igenom börjar han förstå att det är svar på alla frågor som han ställde till sig själv. Nu har han nyckel till sin egen personlighet. Harry börjar tänka att han är halvt varg, halvt människa.

Alla hans olika problem kan vara orsakade av hans vilddjursnatur som i sin tur orsakar att han inte riktigt förstår traditioner och moral. Men hur ska Traktat om Stäppvargen förändra hans liv i verkligheten? Vad är det som Harry ska lära sig själv från Traktat om Stäppvargen? Vilka som personlighetsdrag bestämmer om att man kan kalla sig för halvt varg, halvt människa? Stäppvargen kommer såklart att svara på alla ovanstående frågor.

Om författaren: Herman Hesse

Herman Hesse född den 2 juli 1877, död 9 augusti 1962 var en tyskfödd schweizisk författare. År 1946 belönades han med Nobelpriset i litteratur. Nobelpriset är dock inte hans enda pris. Bland annat tilldelades han med Goethepriset 1946, Friedenspreis des Deutschen Buchhandels och fick Hedersdoktor vid Berns universitet.

I sin bibliografi hade Hermann flera utmärkta böcker som Siddhartha, Romantische Lieder, Klingsors letzter Sommer, Stäppvargen eller Glaspärlespelet. Som nobelpristagare är varenda av hans böcker riktiga mästerverk. Det är svårt att understryka hur underbar och viktig hans poesi har varit fram till idag.

Poesi som kom ur Hermans penna har påverkat konstnärer runt hela världen i flera generationer. Utan tvekan är han en ikon av sina tider och en av de allra viktigaste tyska författare.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk