reklamlänk

Springan Ljudbok

3.6/5

Författare: Jussi Adler-Olsen

ljudbok

Introduktion

Springan är en väldigt kort, men ovanligt engagerande och intressant deckare skriven av Jussi Adler-Olsen. Ljudboken är bara 31 minuter lång som gör att boken är fullspäckad med action och intressanta plotvridningar. Bokens längd är bara dess fördel eftersom författaren slösar ingen tid för onödiga beskrivningar eller tråkiga karaktärer- allt som finns i Springan är nödvändigt.

Uppläsaren i Springan ljudbok gratis är Stefan Sauk som man kan känna igen från andra ljudböcker i deckargenre. Hans röst och lässtil kompletterar Springan ljudbok fantastiskt. Man ska också understryka hur utmärkt jobb har Helena Hansson och Djordje Zarkovic gjort med översättningen som står på toppklass nivå. Utan tvekan är det en deckare värt att rekommendera.

Springan: Handling

Springan är en otroligt snabb och exciterande deckare med massa vändningar. Eftersom ljudboken är bara 30 minuter lång kan man förvänta sig att action i Springan ska vara komprimerad till maximum. Det gör dock att strukturen i Springan ljudbok ska spela dess största roll. Författaren har sett till att det inte ska vara några onödiga karaktärer eller händelser i Springan ljudbok gratis utan bara de viktigaste saker.

Huvudhandlingen i boken börjar en tidig morgon. Det hittas två kropp av ett äldre par i Tyskland, Lünen. Deras kroppar ligger mitt på gatan och hela saken ser väldigt misstänksamt ut. Allt pekar på att deras kroppar hade blivit kastade genom fönstret från lägenheten bredvid.

När polisen börjar utredningen hittar de inga spår. Trots att de har granskat fallet väldigt noggrant finns det inga ledtrådar som skulle kunna hjälpa till med fallet. Snart kommer det fram att detta fall är mycket mer komplicerad än polisen trodde i själva början.

Utredare ska vara tvungna att koppla flera väldigt små ledtrådar tillsammans och gräva lite i det förflutna för att förstå vem eller vad kan stå bakom mordet. Det märkliga mordet blir nu det viktigaste fallet att lösas. Polisen ska ha en ovanligt svår gåta att lösa.

Vem är det som mördade det äldre paret? Varför såg deras kroppar som om de var kastade genom fönstret? Varför var de mördade på samma tid? Och hur kommer polisen att hitta svar på vad är det som egentligen hände i Springan? Svar på alla ovanstående och flera intressanta frågor finns i Springan ljudbok.

Om författaren: Jussi Adler-Olsen

Jussi Adler-Olsen eller egentligen Carl Valdemar Jussi Henry Adler-Olsen är en dansk författare föddes den 2 augusti 1950 i Köpenhamn. Författarens favoritgenre är thriller och kriminalromaner. Genom åren har han samlat flera viktiga priser och utmärkelser för sina otroligt framgångsrika böcker.

Debutboken Alfabethuset publicerade Jussi år 1997 och den blev översatt till svenska bara fyra år senare av Britt Borglund och Tore Borglund. Sedan dess har han skrivit över 11 ytterligare böcker. Hans mest framgångsrika serie är utan tvekan Avdelning Q som inte bara har översatts till flera olika språk men också sålts i tusentals exemplar både i Sverige och utomlands.

För sina verk har han tilldelats bland annat Årets bästa bok enligt de danska bokhandlarna för boken Journal 64 och Läsarnas Bokpris, 2010 för boken Flaskepost fra P.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk