reklamlänk

Spegelmannen Ljudbok

4.4/5

Författare: Lars Kepler

ljudbok

Introduktion

Spegelmannen är den åttonde i serien boken om Joona Linna. Den är skriven av författarparet som gömmer sig under pseudonymen Lars Kepler. Författarna heter Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril.

Den första boken i serien om Joona Linna publicerades i september 2009. Sedan dess serien har samlat otroligt många beundrare. Huvudkaraktärerna Joona Linna, Saga Bauer och hypnotisören Erik Maria Bark är välskrivna och genomtänkta samt handlingarna i Keplers böcker håller sig ihop.

Författarna har bevisat flera gånger att de kan skriva engagerande verk och överraska lyssnaren själv efter många år. Så är det i detta fall också, då Spegelmannen ljudbok gratis är lika fin som dess föregångare.

Om man gillar goda deckare då är Spegelmannen ett bra val.

Spegelmannen: Handling

Spegelmannen berättar en konstig historia som i första ögonblick verkar väldigt osammanhängande. Det försvinner en ung kvinna när hon var på väg hem från skolan. Ingen kunde hitta henne under flera år och helt plötsligt hittas hon död. Hon blev mördad på en lekplats i Stockholm.

Naturligtvis Joona Linna får saken och försöker hitta någon ledtråd som skulle hjälpa med att förstå vad som hände. Det hittas ett ögonvittne, men den personen är psykiskt sjuk och verkar inte komma ihåg med händelserna. Då tar detektiven kontakt med välkända hypnotisören Erik Maria Bark som kan hjälpa till med att gräva in i personens minnen.

Kommer Joona Linna och Erik Maria Bark ta reda på vad som hände? Vem som dödade kvinnan på lekplatsen? Kommer mördaren att attackera på nytt?

I Spegelmannen har författarna inlett två nya viktiga karaktärer. Det som särskilt uppskattas är att cliffhanger byggs upp genom många kapitel, men slutet är väldigt överraskande.

Man kan lätt säga att boken är mycket spännande, men på gränsen till provocerande. Spegelmannen ljudbok gratis är utan tvekan riktad till de äldre lyssnare då det är mycket sex, droger och våld som upprepar sig genom hela berättelsen.

Den är mycket läsvärd, särskilt om man tyckte om de tidigare böcker skrivna av Lars Kepler. Det är ingen brist om action eller intressanta beskrivningar. Man faller i samma värld som författarna fick oss vana vid. Det går att hitta många referenser till de tidigare böcker så för alla Joona Linna fans ska den vara mycket underhållande. Trots sin mörka handling finns det många humoristiska delar som gör att man får ett leende på direkten.

Om författaren: Lars Kepler

Lars Kepler är en pseudonym som två författare använder sig av i sina böcker om Joona Linna. Egentligen heter de Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril.

De har börjat sina författarkarriärer innan de blev ihop och publicerade sin första bok om Joona Linna. Enligt Albert Bonniers Förlag Lars Kepler är den bästsäljande författaren i decenniet. Tillsammans har författarna uppnått otroligt många höga positioner på bästsäljarlistor.

Deras böcker är fängslande och älskas av många läsare kring hela världen. För sina böcker har de fått goda recensioner samt de belönades med många priser. De viktigaste är Årets författare 2010 utnämnd av SKTF och Storytel Award for Best Suspense novel 2019.

Man kan läsa även mer om Lars Kepler och Spegelmannen ljudbok på författarnas hemsida: https://larskepler.com/

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk