reklamlänk

Sorgfågel sjunger Ljudbok

4/5

Författare: Emma Olofsson

ljudbok

Introduktion

Från författaren till Karlhamnsserien, Emma Olsson, kommer nu boken Sorgfågel sjunger som är den inledande delen till bokserien om kriminalinspektören Sonja Ljung. Sorgfågel sjunger ljudbok börjar samtidigt som Sonja Ljung börjar på sitt nya jobb som kriminalinspektör i Karlskrona, på avdelningen för grova brott. Arbetet får en flygande start när det polisen får ett larm om en beväpnad man som tagit sig in i en skola.

Snart har polisen mer än ett mord att utreda och spänningen stiger, finns det ännu fler mordoffer och vad är mördarens motiv? Sorgfågel ljudbok gratis läses upp Katarina Ewerlöf. Ljudbokens längd är 9 timmar och 8 minuter lång.

Sorgfågel sjunger: Handling

Sorgfågel sjunger ljudbok är den första boken i bokserien om kriminalinspektören Sonja Ljung. Ljung arbetar på avdelningen för grova brott i Karlskrona. Redan under hennes första dag händer det saker. En beväpnad man har tagit sig in i Mariaskolan och polisen anländer till en skola som är i full kaos. I skolan hittas en kvinnlig lärare knivhuggen med flera hugg i bröstkorgen. Kvinnan är död.

Sorgfågel sjunger ljudbok gratis beskriver hur det snart uppkommer ett nytt mord, på en kvinna även denna gång. Kvinnan hittas i ett uteförråd på hennes släktgård. Kvinnans bröstkorg har blivit uppskuren och hjärtat borttaget. I stället för hjärtat finns en sten. Polisen hittar också ett citat från en känd barnbok. Detta oroar polisen mycket.

Ljung tycker sig se mycket likheter mellan morden och hon gräver vidare i saken. Hon hittar samma citat från barnboken på det första offrets hemadress. Kan de ha att göra med en seriemördare? När polisen dessutom mottar en video inser de att det troligen finns ett tredje offer. Ett offer som polisen ännu inte hittat.

Sorgfågel sjunger ljudbok presenterar det som fört verkar vara ett sidospår. Berättelsen om Mona som flyr från Iran mot Sverige för att söka efter sin älskade pojkvän som har försvunnit. Även om Mona kommer hundratalsmil ifrån kommer hon att ha stor inverkan på polisens utredning i fallet med de två, möjligen tre, döda kvinnorna.

Sorgfågeln sjunger är en oerhört spännande berättelse som håller läsaren i sitt grepp. Bokserien om Sonja Ljung blir en läsvärds serie, helt klart.

Om författaren: Emma Olofsson

Emma Olofsson föddes i Malmö år. Sedan år 2014 bor hon i Blekinge. Olofsson är utbildad lärare, hon undervisar i svenska. Som författare debuterade Olofsson år 2020 då hennes första bok i bokserien Karlhamnsserien Vita rosor utkom. I serien har också utkommit boken När du inte finns. Den tredje delen i bokserien, När tårarna tagit slut, utkommer år 2022.

Olofsson skriver sina böcker vid sidan av sitt arbete som lärare. Till hennes fritidsintressen hör också att läsa och resa. Olofssons morfar var författare och en stor förebild för henne.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk