reklamlänk

Sommarmord Ljudbok

4/5

Författare: Samuel Karlsson

ljudbok

Introduktion

Sommarmord är den femte delen i bokserien om Jessica Jackson skriven av Samuel Karlsson. Sommarmord ljudbok handlar om polisen Jessica Jackson i Västervik. Bokens handling utspelar sig på ön Tjust, belägen i Västervik skärgård. På ön finns en gammal övergiven kyrka ditt ett filmteam åker för att spela in en spökfilm.

Platsen och kyrkan är som gjord för en skräckfilm och teamet planerar att filma in en scen med en seans i kyrkan under midsommaren. Snart blir skräckfilmen sanning när flera ur teamet hittas döda. Sommarmord ljudbok gratis uppläses av Gunilla Leining. Ljudbokens längd är 9 timmar och 24 minuter lång.

Sommarmord: Handling

Sommarmord ljudbok är skriven av Samuel Karlsson. Boken är den femte fristående boken om polisen Jessica Jackson på Mörkö i Västervik. Sommarmord utspelar sig under en vacker och varm midsommarhelg. Ett filmteam har kommit till den mycket mytomspunna ön Kyrkön i Tjust skärgård. De håller på och spelar in en spökfilm och skall filma in en seans i den övergivna kyrkan på ön.

Sommarmord ljudbok gratis beskriver hur Jessica Jackson och hennes son Johannes är ute och seglar i närheten av sitt hem i det gamla mejeriet på Mörkö. Det vindstilla och varma vädret gör att det inte går att segla så de är på väg hemåt tidigare än planerat.

Plötsligt ser de några måsar kretsa kring ett skär, de tror först det handlar om en skadad säl men när de tar sig närmare upptäcker de en svårt skadad kvinna på skäret. Kvinnan ber dem ringa polisen och ta sig ut till Kyrkön. Hon har flytt ön i panik men berättar för Jessica att det ligger tre döda i kyrkan på ön.

Sommarmord ljudbok beskriver hur kvinnan blir skickad till sjukhus medan Jessica och hennes kollegor tar sig ut till ön. Kvinnan talade sanning, i kyrkan finner de tre lik, en kvinna och två män, uppradade framför altaret. Alla tre är nakna och kvinna har en bukett med slokande blommor på bröstet. Snart är Jessica och de andra poliserna indragna i en skrämmande mordutredning.

En enstöring som bor på ön blir av intresse för polisen men samtidigt visar det sig att det funnits stora konflikter även inom filmteamet och att de varit i en ekonomis kris när inspelningen i Skottland misslyckats. Jessica Jackson ansvarar för den knepiga och spännande utredningen.

Om författaren: Samuel Karlsson

Samuel Karlsson föddes år 1969 i Vimmerby i Småland. Han är utbildad journalist och har arbetat bland annat som konsumentreporter på både Aftonbladet och Expressen. Han har också varit med och grundat tidningen Idrott och kunskap år 2014 och arbetat på Djursdala Närradio.  Han har varit chefredaktör på flera tidningar om båtar och vatten. Han har dessutom skrivit böcker om hantverk och kulturhistoria.

Som deckarförfattare debuterade Karlsson år 2011 med boken Mordet på Hammarskjöld. Detta var den första boken om kriminalkommissarien Louise Hård på polisstationen i Hultsfred. Han har också skrivit deckarserien om polisen Jessica Jackson i Tjust skärgård utanför staden Västervik.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk