reklamlänk

Solstorm Ljudbok

3.9/5

Författare: Åsa Larsson

ljudbok

Introduktion

Solstorm är en början på en fantastisk serie om Rebecka Martinsson. Författaren bakom den utmärkta serien är ingen annan än stjärna i deckargenre, Åsa Larsson. Boken är över 280 sidor lång som gör att dess ljudbok version är nästan tio timmar i längd.

Lyckligtvis uppläsaren i Solstorm ljudbok gratis är Marie Richardson som läser den på ett så underbart sätt att man kan inte ta sig ifrån lyssnandet. Hennes uppläsning stil lägger till stämning till denna underbara historien.

Vad med boken har tilldelats en pris av svenska deckarakademin för bästa svenska debut. Serien som Solstorm påbörjade har starkt utvecklats med sådana fina verk som Det blod som spillts, Svart stig och Till dess din vrede upphör.

Solstorm: Handling

Huvudhandlingen i Solstorm kretsar runt Rebecka Martinsson och svåra utredning som hon deltar i. Eftersom Solstorm ljudbok gratis är den första boken i serien tillbringar författaren ganska mycket tid för inledningen. Åsa vill att lyssnare ska veta allt som behövs för att kunna skapa en slags relation med huvudkaraktären.

Man måste erkänna att Åsa har skapat ett magiskt universum som med enkla ord är beroendeframkallande. Allt som Solstorm ljudbok består av är toppklass. Personbeskrivningar, utmärkt handling med intressanta vändningar, djupa karaktärer som uppför sig väldigt naturligt samt cliffhanger så oväntat att man lyssnar på slutet av Solstorm med vidöppna ögon.

Rebecka Martinsson är en utmärkt advokat som gör att hon ofta väljas att ta hand om svåra fall. Hon klarar att se på saker från annat håll och bredare perspektiv som inte bara har räddat liv på flera människor, men också snabbar på utredningar.

I Solstorm ljudbok får vi veta att Rebecka får ett oväntat samtal. Personen som ringde är en kvinna vems syster har mördats nyligen. Sanna, som personen heter, påstår att polisen misstänker henne trots att hon är oskyldig.

Rebecka tar sig an uppdraget och bestämmer utreda fallet på eget hand. Trots att fallet verkar lite misstänksamt känner hon att det är något som faktiskt inte stämmer. Snart visar det sig att hennes eget förflutna kommer att blandas in med det svåra fallet.

På toppen av det kommer utredningen sätta henne i livsfara. I Solstorm kommer Rebecka stå framför stora, svåra val. Vilka som beslut kommer hon att fatta? Kommer hon att finna ut om det var faktiskt Sanna som är skyldig mordet? Och vad är det som ska vara så farlig för henne? Alla svaren finns naturligtvis i Solstorm ljudbok.

Om författaren: Åsa Larsson

Åsa Elena Larsson föddes den 28 juni 1966 i Uppsala. Hon är svensk jurist och en av de mest kända svenska författare. Hennes debutbok, Solstorm, publicerades 2003 och den blev så stor succe att den hade till och med filmatiserats bara fyra år senare. Sedan dess har hon aktivt skrivit flera ytterligare böcker både fristående och i serier.

Mellan 2003 och 2021 har hon skrivit över 18 fantastiska böcker. De flesta tillhör Pax-serien som handlar om Alrik och Viggo, men det finns några andra viktiga verk. Några av de finaste böcker utanför Pax-serien är Systrarna Hietala, Svart stig, Det blod som spillts och Guds starka arm.

För sina verk har Åsa tilldelats flera priser och utmärkelser. Bland annat har hon fått Bästa svenska kriminalroman 2004 pris för boken Det blod som spillts och årets författare 2006.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk