reklamlänk

Snöblind Ljudbok

3.5/5

Författare: Ragnar Jónasson

ljudbok

Introduktion

Snöblind är en av bästa sorts deckare. Författaren, Ragnar Jonasson verkar veta precis vad som en god deckare består av och klarade att blanda in alla de viktigaste saker ihop i Snöblind ljudbok gratis.

Eftersom Snöblind påbörjar serien Det mörka Island är det också viktigt att nämna att ganska stor del av används för inledningen. Översättaren är Arvid Nordh som klarade att avspegla författarens språk så perfekt att det är nästan omöjligt att märka att Snöblind inte är skriven på svenska originellt.

Uppläsaren i Snöblind ljudbok som är nästan 10 timmar lång är Viktor Åkerblom som man kan känna igen från andra ljudboken. Hans röst och Arvids översättning skapar en explosiv blandning som är med enkla ord beroendeframkallande.

Snöblind: Handling

Huvudhandlingen i Snöblind äger rum i ett väldigt isolerat område på norra Island. Det är ett ställe där alla invånare känner igen och litar på varandra så djupt att ingen ens låser sina dörrar.

Helt plötsligt en ung kvinna hittas i snön. Hon ligger där blödande och medvetslös, men lever fortfarande. Samtidigt dör en annan äldre författare. Trots att till synes de två händelser inte verkar ha någon koppling med varandra, visar det sig att det är tvärt om.

Snart får vi lära känna huvudkaraktären i Snöblind ljudbok gratis- Ari Thór som är en nybliven polis. Han dras in i utredning som har flera otroliga vändningar. Ju djupare börjar han gräva i fallet desto mer uppenbart blir det att något inte stämmer. Snart kommer han utsättas för livsfara. Klarar han få svar på vem som står bakom dessa konstiga händelser?

Snöblind ljudbok är fullspäckad av intriger, finaste beskrivningar, hemligheter och lögner. Vad mer, cliffhangern som Ragnar klarade att bygga upp i Snöblind gör att man lyssnar på slutet av ljudboken med vidöppna ögon. Allt det kryddas till med ett ganska exotisk ställe där hela action utspelar sig.

Man kan utan tvekan säga att Snöblind ljudbok är en av de mest fängslande deckare i världen. Trots att det är den första boken i serien klarade Ragnar att fylla upp den med massa intressanta händelser som får lyssnarna att vilja ha mer och mer. Så snart något förklaras, dyker det upp en till hemlighet. Snabbt visar det sig att man har lyssnat klart boken. Det är just därför Snöblind är så utmärkt deckare.

Om författaren: Ragnar Jónasson

Ragnar Jónasson är en av de mest kända isländska deckarförfattare. Han är allra mest känd för sin fantastiska Dark Iceland (Det mörka island) serien som utspelar sig på Siglufjörður. Hittills serien består av seks fantastiska böcker, men bara två av de blev översatta till svenska: Snöblind, Aska. De kvarstående böckerna är: Rupture, Whiteout, Nightblind och Winterkill.

Författaren har en ovanligt stil och talang som låter honom engagera lyssnarna på flera sätt och viss. Det avspeglas i att hans böcker snabbt klättrar upp sig på bästsäljarlistor i Sverige och gärna översätts till flera språk. Hans popularitet ständigt ökar och han blir en av de mest igenkända Isländska författare.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk