reklamlänk

Snöängeln Ljudbok

4/5

Författare: Anki Edvinsson

ljudbok

Introduktion

Snöängeln är den första delen av Anki Edvinssons nya bokserie om poliserna Charlotte Von Klint och Per Berg vid Umeåpolisen. Snöängeln är en spännande och pulshöjande berättelse. Snöängeln handlar om tre olika brott, en pojke som hoppar ner från en bro, en kvinna som hittas mördad i sin egen lägenhet och en ung kvinna som försvinner.

Först ser man inget samband mellan fallen men när poliserna Charlotte och Per kopplas in ser de genast ett samband; droger. Poliserna Charlotte och Per är väldigt olika men på jobbet blir de ett oslagbart team. Nu är det bråttom, de försvunna kvinnan måste hittas snabbt. Snöängel ljudbok läses upp av Maria Lyckow. Ljudbokens längd är 10 timmar och 9 minuter lång.

Snöängeln: Handling

Snöängeln ljudbok handlar om poliserna Charlotte von Klint och Per Berg vid polisen i Umeå. Trots sina olikheter bildar de ett oslagbart team på jobbet. Charlotte tillhör överklassen, är alltid snygg och oklanderligt klädd och det är allmänt känt att hon är rik. Hon har en dotter som till största delen bor hos sin pappa i huvudstaden.

 Snöängeln ljudbok gratis beskriver hur Per Berg nyligen blivit mycket mån om sin hälsa och börjat röra på sig. Han har på grund av detta gått ner mycket i vikt som i sin tur påverkat hans allmänna hälsa mycket, Berg har diabetes. Berg är gift med Mia och paret har två söner Simon och Hannes som båda spelar ishockey.

Först ser ingen sambandet mellan de tre olika brotten. I bokens början självmedicinerar 16-åriga Anton sig själv med droger på grund av sina psykiska problem. Anton tar sitt liv genom att hoppa ner från en bro. Antons bästa vänner Frida och Linn sörjer Anton djupt.

Snöängeln ljudbok beskriver även Fridas och Linns liv. De går första året på gymnasiet och berättar allt för varandra. Mycket av flickornas liv kretsar kring utseende och bägge har någon form av ätstörning. Bägge använder också droger när de festar, Frida mer än Linn.

Fridas föräldrar har ett kriminellt förflutet och har flytt från Stockholm till Umeå där de håller låg profil. En tidigare bekantskap till familjen har nyligen blivit frisläppt och detta orsakar oro. Så hittas den 52-årige apotekaren Unni Olofsson mördad i sitt hem och Frida försvinner spårlöst. Charlotte och Per kan koppla både Unnis och Fridas fall till den illegala drogförsäljningen i Umeå. Nu är det bråttom, de måste hitta Frida innan det är för sent.

Om författaren: Anki Edvinsson

År 1971 i Mariestad föddes Anki Edvinsson. Hon bor numera med sin man i Stockholm. Trots utbildad journalist arbetade hon mest inom tv innan hon började skriva böcker. Hon har arbetat som både väderflicka, nyhetsuppläsare och programledare för en rad olika program.

Hon har även studerat kriminologi, detta samt det faktum att både Edvinssons bror och pappa är poliser har haft stor inverkan på hennes sätt att skriva. Edvinssons deckare har ytterst intressanta berättelser och välskrivna personer. Edvinsson gjorde sin författardebut år 2018 med boken Lust att döda. Edvinssons två följande böcker handlar om poliserna Charlotte von Klint och Per Berg vid Umeåpolisen.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk