reklamlänk

Sly Ljudbok

3.8/5

Författare: Sara Strömberg

ljudbok

Introduktion

Deckaren Sly skriven av Sara Strömberg är en av de mest framgångsrika debut år 2021. Författaren klarade att skriva så fantastiskt verk att den har till och med vunnit pris av Svenska Deckarakademin och är utsedd till Årets Bästa Svenska debut.

Sky ljudbok kompletteras med den fantastiska uppläsningen av Katarina Ewerlöf som specialiserar sig i deckare. Hennes röst och förståelse av deckargenre gör att ljudbok version av Sly är själv mer beroendeframkallande än dess pappersversion.

I Sly ljudbok kan man hitta allt som krävs av ett utmärk deckare. Den är spännande hela vägen ut från första till sista minut. Med djupa karaktärer, intressanta vändningar i handlingen samt fantastiska beskrivningar kan man klart förstå varför Sly är så älskad av både kritiker och vanliga lyssnare.

Sly: Handling

Eftersom Sly är den första boken i serien om Vera Bergström använder Sara ganska mycket tid på inledningen. Det görs dock väldigt smidigt och de flesta lyssnare inte kommer att märka när som inledningen slutas. Trots att Sly ljudbok är författarens debut, är den toppklass och det finns inga fel som de flesta författare brukar göra i sina första verk.

Sly ljudbok gratis börjar med att vi får lyssna på en vacker beskrivning av Åre och den pågående hösten. Snart därefter lär vi känna Vera Bergström som är lokalredaktör. I första kapitlen berättar författaren mer om henne, hennes vanor och vad hon sysslar med. Det gör att det är mycket enklare att förstå hur hon fattar olika beslut senare i Sly.

Huvudhandlingen i Sly ljudbok gratis börjar när en kvinna mördas i skogen i området. Det mordet som skedde väcker rädsla hos invånarna. Polisen börjar utredningen, men detta fall har väckt så stor intresse hos Vera att hon bestämmer hjälpa till med fallet på egen hand.

Kvinnan vet dock inte att hon satte sig i livsfara. Ju mer gräver hon i fallet, desto flera skrämmande fakta kommer fram. I början tänkte hon att det är hon som jagar mördare, men det kan vara helt och hållet tvärtom.

Klarar Vera att få veta på vem som jagar på människor i skogarna? Vad är det som egentligen har hänt med det första offret? Hinner polisen tillsammans med Vera förklara mordet innan det nästa offret tappar liv? Svar på alla dessa och flera otroligt intressanta frågor finns i Sly ljudbok där författaren förklarar allt steg för steg.

Om författaren: Sara Strömberg

Sara Strömberg är en författare föddes 1975 och uppvuxen i Västerbotten och Jämtland. Hon har i flera år arbetat som journalist för att äntligen släppa sin första bok. Hennes debutroman – Sly har blivit en enorm succe. Sedan den släpptes den 25 augusti 2021 under Modernista förlag har både Sly och Sara fått enorm popularitet i hela Sverige.

Boken Sly är dock inte Saras början i författarvärlden. För sina tidigare barnböcker om Birger – det lilla Storsjöodjuret har hon fått flera priser och utmärkelser. Bland annat tilldelades hon och hennes make Östersunds kulturpris 2015. Vid slutet av 2021 kom det fram att DN listade boken Sly på den åttonde plats som årets bästa deckare.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk