reklamlänk

Skyddsängeln Ljudbok

4.2/5

Författare: Sofie Sarenbrant

ljudbok

Introduktion

Skyddsängeln är den nioende, efterlängtade delen i Sofies Sarenbrant deckarserie om kriminalinspektör, Emma Sköld. Serien är en otroligt succé både i Sverige som i hela världen med över 3 miljoner exemplar sålda i 15 länder.

Böckerna om Emma Sköld håller spänning hela vägen genom boken och gör att man vill lyssna var kommande minut. Skyddsängeln är lika engagerande som de tidigare böckerna i serien om Emma Sköld.

Trots att de flesta författare kämpar för att hålla god kvalitet i långa bokserier, Sofie Sarenbrant klarade att uppnå målet och Skyddsängeln ljudbok är lika fantastisk som dess tidigare delar.

I Skyddsängeln ljudbok gratis hittar vi allt som en bra deckare består av. Trots att det är en kriminell berättelse, hanterar den om viktiga saker i livet och ställer intressanta existentiella frågor som varenda människa borde ställa sig då och då.

Skyddsängeln: Handling

I Skyddsängeln ljudbok gratis tar oss Sofie Sarenbrant till sin otroliga världen där Emma Sköld löser de svåraste och mest farliga polisfallen. Ännu en gång får vi se hur vår beundrad kriminalinspektör blir involverad i ett nytt spännande fall. Lyssnaren blir kastad i handlingen precis där den förra boken slutade, så man slösar ingen tid för att fördjupa sig i historien. Tack vare detta kan känner man stämningen av de förra böckerna på en gång.

Den här gången hittas det en död man på ett övergivet mentalsjukhus. Det hade inte varit något särskilt intressant tills hans identitet avslöjades. Denna liten detalj fick Emma att ta fallet och hitta mördaren och leda detta till slutet.

Sofie lyckades få tillbaka många intressanta fakta och handlingar från de tidigare böckerna från serien om Emma Sköld. Tack vare det byggde hon en berättelse som håller en i spänning och är full av plotvridningar.

Skyddsängeln gör att man inte kan sluta lyssna på ljudboken. Den är fullspäckad med finaste beskrivningar, våra älskade karaktärer och äkta, levande handlingar. Det är helt fantastiskt hur lyssnaren får en smakprov på handlingen och börjar fördjupa sig i huvudhandlingen så otroligt snabbt.

Den gripande aspekten av boken är att när man lyssnar eller läser den får man en känsla av att träffa sin gammal vän. Handlingen är så uppbyggd att själv de kräsnaste lyssnare kommer att bli nöjda och tillfredsställda. Det är värt att nämna den oväntade cliffhanger som omedvetet för lyssnare byggs genom boken. Så fort boken är slut, vill man helst börja med den nästa i serien.

Om författaren: Sofie Sarenbrant

Anna Brita Sofie Sarenbrant föddes den 4 januari 1978 i Stockholm. Hon är en otroligt framgångsrik författare. Sofie skriver böcker i deckare genre sedan 2010 när hon debuterade med boken Vecka 36. Före sin karriär som författare hade hon arbetat som journalist för några stora tidgningar sådana som Expressen, Frikispressen och Amelia.

Två är efter sin debut som författare hade hon publicerat första boken i serien om Emma Sköld. Den här serien blev en internationell succe. År 2021 har hon publicerat den nionde boken i serien om Emma Sköld, Skyddsängeln.

För sina verk har hon fått två stora priser. Sofie vann priset för Årets svenska deckarförfattare både 2019 och 2020.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk