reklamlänk

Skumtimmen Ljudbok

4/5

Författare: Johan Theorin

ljudbok

Introduktion

Skumtimmen skriven av Johan Theorin är en fantastisk början på serien Ölandssviten som har blivit en av de mest ikoniska och utmärkta deckarserie i Norden. Boken är över 370 sidor lång som avspeglas i längden av ljudboken då dess längd är över fjorton timmar.

Det är dock viktigt att understryka att i Skumtimmen ljudbok finns det inga tråkiga delar. Hela boken verkar vara helt komplett inklusive utmärkta beskrivningar, finaste vändningar i handlingen samt cliffhangern som byggs redan från de första minuterna.

Uppläsaren i Skumtimmen ljudbok är Magnus Krepper som också fortsätter läsa upp de ytterligare böckerna i serien. Hans röst passar perfekt till den snabba action och spännande stämningen i Skumtimmen.

Skumtimmen: Handling

Eftersom Skumtimmen är den första boken i serien Ölandssviten tillbringar Johan ganska mycket tid för den nödvändiga inledningen. Han vill att lyssnarna ska lära känna huvudkaraktärerna ordentligt och på sitt eget sätt bygga upp relation mellan de fiktiva händelserna och lyssnaren. Det görs dock på ett väldigt smidigt sätt som gör att de som inte tänker på det, inte ens skulle märka vad författaren gör.

Det fantastiska språket i Skumtimmen ljudbok gör att man kan fördjupa sig i univers utan de minsta problem. Handlingen, beskrivningar och karaktärerna i Skumtimmen ljudbok gratis gör en helhet som i sin tur gör det enklare att glömma om verkligheten medan man lyssnar på ljudboken.

Huvudhandlingen i boken berättar en sorgligt historia av en liten pojk vems skuggorna från det förflutna försöker få tag i honom i nutiden. Allt det kompletteras med underbara beskrivningar av Ölands natur och befolkning som ger boken en oförglömlig stämning.

Historien börjar med en inledning berättande om den tidigare nämnde pojken. När det kommer fram att pojken försvinner, är det många som försöker hitta honom. Det engageras polisen, familjen och alla som frivilligt offrar sig att hjälpa med efterforskning. Tyvärr hittas det inga spår som skulle kunna hjälpa att lokalisera pojken.

Vi återkommer till historien över tjugo år senare när pojkens mor får ett oväntat samtal från en man som vill att hon ska hjälpa honom med efterforskningar kring den försvunna pojken igen. Det är flera ledtrådar som pekar på vad som hade hänt på ön, men det som egentligen hade hänt fortfarande är oklart.

Kommer pojkens mamma få svar på vad som hände med hennes son? Vad som hände att Gerlof bestämde sig ringa Julia, pojkens mamma? Och vem är Nils Kant som skulle vara död sedan flera år? Svaren finns såklart i Skumtimmen ljudbok gratis.

Om författaren: Johan Theorin

Johan Theorin eller egentligen Johan Henrik Theorin föddes den 3 september 1963 i Högsbo församling i Göteborg. Han har dock tillbringat sina yngsta år i Nora kommun.

Författaren har i flera år arbetat som journalist och översättare som han sysslar med fram till idag. Hans debutroman, Skumtimmen snabbade på hans karriär och gjorde att han snabbt samlade flera beundrare av sina böcker både i Sverige och utomlands.

Mellan 2007 och 2021 publicerade han över 10 böcker, men de viktigaste är utan tvekan Skumtimmen, På stort allvar och Slaget om Salajak. För hans debutroman har han tilldelats Svenska Deckarakademins pris för bästa debut. Under kommande år hade han samlat flera lika viktiga priser, som till exempel Svenska deckarakademins pris för bästa svenska kriminalroman för Nattfåk.

Boken Nattfåk har blivit så stor succe att den har till och med filmatiserats. Dess popularitet gjorde att Johan blev en riktig stjärna i deckargenre.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk