reklamlänk

Skuggorna Ljudbok

4/5

Författare: Katarina Wennstam

ljudbok

Introduktion

Skuggorna är en spännande historia skriven av Katarina Wennstam. Det är den tredje boken i serien om Shirin Sundin. Man kan se på den som en delvis fortsättning på Svikaren och Stenhjärtat. Boken publicerades 2015 och har blivit en internationell succe.

Det exceptionella med Skuggorna ljudbok gratis är en helt ny syn på den kriminella berättelsen skriven av Katarina Wennstam. Den dominerande känslan i hela boken är hämnd. Men inte en vanlig hämnd. Det är hämnd mot män som hatar kvinnor, använder sin fördelaktiga ställning och känner sig ostraffbara. Det är här Skuggorna går in i handling. De straffar offren enligt Hammurabis lagar. Öga för öga, tand för tand.

Kritikerna roar sig hur flytande Katarina lyckades blanda den skrämmande historien med deckarformat. Det håller läsarna engagerade i handlingen från början till slutet.

Skuggorna: Handling

Vi lever i en grym värld fullspäckad med ofattbara, vilda och vidriga människor. Det finns några männen vars huvudsyfte var att skada kvinnor på ett eller annat sätt. Såklart ibland kan det hända att rättsväsendet inte kunde stoppa dem. Och det är det som Skuggorna tänker straffa.

De gömmer sig i Skuggorna, dyker upp från ingenstans och slår till. Direkt efter det försvinner de igen och lämnar inga spår. De följer den grymma regeln öga för öga, tand för tand. De vill att männen som gjorde ont åt kvinnor ska bestraffas fullständigt.
Charlotta Lugns får i uppdrag att spåra och hitta dem som står bakom dessa handlingar. Kommer hon att lyckas?

Skuggorna ljudbok gratis är fullspäckad med moraliska och etiska dilemma. Trots att det är en deckare, öppnar den ögonen och gör att man aldrig tittar på världen på samma sätt som förut. Ibland är det viktigt att se på vissa handlingar från andra människors perspektiv och så är det fallet när det gäller saker beskrivna i Skuggorna.

Å en sida får vi se hur ofattbart orättvis rättsväsendet verkar vara och från den andra behöver man kunna förstå att varje människa borde få en andra chans. Skuggorna ljudbok hjälper till med att förstå att vissa handlingar lämnar ett osynlig märke som aldrig kommer att försvinna. Det är särskilt fallet när det gäller misshandlade kvinnor.

Ljudboken Skuggorna kan vara ett bra förslag för alla som gillar att lära sig ifrån böcker och inte bara lyssna på dem utan eftertanke. Stora dramaten, emotionella beskrivningar och svåra beslut som tas av huvudkaraktären gör att man börjar tänka själv vad man hade gjort om man var i Charlottas skor.

Om författaren: Anna Katarina Wennstam

Anna Katarina Wennstam föddes 9 augusti 1973 i Göteborg. Hon är en jättekänd svensk författare, men också journalist, debattör, moderator och föreläsare. Hennes föreläsningar handlar huvudsakligen om kvinnor och deras rätt till sin sexualitet.

Katarinas bibliografi är imponerande då hon har skrivit över 17 böcker mellan 2002 och 2020. Hon har fått många olika priser och utmärkelser för sina verk och insats i jämställdhet. Bland annat har hon fått Soroptimistpriset 2008 för ökad kunskap om kvinnliga brottsoffers utsatthet och Svenska FN-förbundets pris 2019.

Böcker i hennes bibliografi kretsar om ämnet våldtäkt och övergrepp mot kvinnor. Hon försöker understryka hur viktigt det är att börja prata om problemet och uppmuntra kvinnor som upplever sådana problem att söka hjälp. Det gör att hennes böcker inte bara är viktiga men är stor insats i samhället.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk