reklamlänk

Skogen där stjärnorna slocknar Ljudbok

4.3/5

Författare: Kristin Harmel

ljudbok

Introduktion

Skogen där stjärnorna slocknar skriven av den utmärkta amerikanska författaren, Kristin Harmel. Denna spännande Skogen där stjärnorna slocknar med en riktigt djup handling, vackra, detaljerade beskrivningar och en stämning som man aldrig kommer att glömma är ett riktigt mästerverk.

Uppläsaren i Skogen där stjärnorna slocknar ljudbok gratis är en av de vackraste och talangfulla rösten i de svenska ljudböcker, Gunilla Leining. Man får känna igen henne från de största bästsäljare på den svenska marknaden som serien om De sju systrarna, Ett fynd att dö för, Allt började med en hemlighet, Eko av ett skott eller Balkong med havsutsikt.

Man får inte glömma om det utmärkta översättningen av Skogen där stjärnorna slocknar ljudbok som var levererat av Cecilia Falk som fick också översätta andra verk som kom ur Kristins penna.

Skogen där stjärnorna slocknar: Handling

Den svenska versionen av Skogen där stjärnorna slocknar är en oförglömlig blandning av hårt arbete från både författare, översättaren och bokens uppläsaren. Alla de tre har en stor insats i succen av Skogen där stjärnorna slocknar ljudbok gratis som i flera långa timmar engagerar lyssnarna från hela landet.

Så snart man fördjupar sig i historien av Yona, vet man att Kristin berättar en sann historia. De realistiska beskrivningar, livliga karaktärer och vändningar så djupa och oroväckande att man kan sträcklyssna på ljudboken trots att den är över tio timmar lång.

Huvudhandlingen i Skogen där stjärnorna slocknar ljudbok kretsar runt en ung kvinna med namnet Yona. Hon har blivit kidnappat från sina föräldrar i Berlin som en bara tvåårig flicka. Hon var tvungen att växa upp i ett helt sjukt miljö. Flickan har spenderat en stor del av sitt liv i skogar i östra Europa på ett sätt fångad av kidnapparen.

När kidnapparen dör är Yona redan en vuxen kvinna. Nu har hon ingenting och känner sig otroligt ensam i världen utan någon att prata med eller stöd. Snart bestämmer hon sig att ta sig i vägen, men stötar på en grupp judar. De delar av sig med faktumet att det är pågående andra världskriget. I Skogen där stjärnorna slocknar får vi se hur hon tar hand om gruppen judar som flyr från nazisterna.

Skogen där stjärnorna slocknar visar hur gruppen blir närmare varandra, lär sig hur man överlever i skogen och hur deras arbete kan hjälpa till andra medlemmarna i gruppen. Den fantastiska, men sorgliga Skogen där stjärnorna slocknar ljudbok visar livet av judarna och andra världskriget från ett helt annat perspektiv.

Om författaren: Kristin Harmel

Kristin Harmel är en amerikansk författare föddes den 4 maj 1979 i den amerikanska staten Massachusetts i Newton. Hon hade studerat vid University of Florida. I sina böcker fokuserar hon sig starkt på histori och andra världskriget.

Några av hennes mest igenkända och framgångsrika böcker översatta till svenska är Skogen där stjärnorna slocknar, De bortglömda namnens bok.I sin bibliografi har hon dock flera utmärkta böcker sådana som How to Sleep with Movie Star som var hennes debutroman, The Life Intended och The Winemaker’s Wife.

Om man gillar utmärkta romaner med oförglömlig stämning är utan tvekan hennes böcker och särskilt Skogen där stjärnorna slocknar ett måste.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk