reklamlänk

Själsfränden Ljudbok

4.2/5

Författare: Sofie Sarenbrant

ljudbok

Introduktion

Sofie Sarenbrants nya bok Själsfränden är den tionde fristående delen i bokserien om polisen Emma Sköld. Själsfränden ljudbok utspelar sig under hösten i Stockholm. Emma Sköld råkar få syn på en kvinna som står på fel sida av Västerbron, beredd att ta sitt liv. Sköld kastar sig mot bron och inser att kvinnan har sitt spädbarn med sig.

Emma försöker sitt allt för att övertala kvinnan att rädda sig själv och sitt barn från en säker död och ett 26 meter fall. Situationen slutar i en tragedi och bättre blir det inte när Skölds fiende från tidigare återvänder för att hämnas på Sköld. Själsfränder ljudbok gratis läses upp av Katrina Ewerlöf. Ljudbokens längd är 11 timmar och 3 minuter.

Själsfränden: Handling

För tionde gången har läsaren möjlighet att läsa om kriminalinspektören Emma Sköld i Stockholm. Själsfränden ljudbok startar fartfyllt och dramatiskt när Sköld upptäcker en ung kvinna som balanserar på fel sida av Västerbron med sin nyfödda dotter i en bärsele på magen.

Själsfränden ljudbok gratis beskriver hur Sköld och hennes kollega Nylle springer för att hinna fram till kvinnan innan det är för sent. Om kvinnan trillar går både hon och hennes dotter en säker död till mötes. Fallet från bron är 26 meter djupt. När Sköld kommer fram till kvinnan försöker hon tala till henne för att övertala henne att klättra över räcket tillbaka till tryggheten. Kvinnan är dock onåbar.

Sköld uppmanar kvinnan att tänka på sin dotter och då svarar kvinnan att hon gör det som är bäst för barnet. Kvinnan vill då räcka över barnet till henne. Sköld tar emot flickan som heter Elise. Kvinnan vill att Elise ska lova att ta hand om hennes barn eftersom Sköld är polis och barnet således skulle vara trygg i hennes omvårdnad.

Själsfränden ljudbok berättar om hur Sköld sträcker sig efter barnet och lovar samtidigt som kollegan Nylle sträcker sig ut efter barnets mamma men han är för sen och kvinnan faller mot sin död. Vem var kvinnan och varför behöver barnet skyddas?

Sköld vill hålla sitt löfte men det visar sig bli svårare än hon trott när en person från hennes förflutna gör sig påmind. Personen är ute efter hämnd och Sköld är inte trygg någonstans. I den spännande boken får läsaren även ta del av samhälleliga frågor och berättelsen behandlar även frågor kring till exempelvis människovärde och fördomar. En spännande och angelägen bok helt enkelt!

Om författaren: Sofie Sarenbrant

Sofie Sarenbrant föddes år 1978, numera bor hon med sin familj i Bromma. Sarenbrant är utbildad journalist och har arbetat på tidningar som Expressen, Amelia och Veckorevyn. Idag är hon författare på heltid. Hon debuterade som författare år 2010 med boken Vecka 36. Sarenbrants bokserie om kriminalinspektören Emma Sköld har varit mycket framgångsrik.

Den första boken i serien Vila i frid utkom år 2012. Numera består serien av 10 böcker och dessa har sålts i över 3 miljoner exemplar i 15 olika länder världen över. Sarenbrant har vunnit priset Årets deckarförfattare både år 2019 och 2020. Hon har också skrivit den självbiografiska boken Munkavle om övergrepp hon utsattes för i barndomen.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk