reklamlänk

Senare Ljudbok

3.9/5

Författare: Stephen King

ljudbok

Introduktion

Senare visar att Ibland betyder uppväxt att möta demonerna som hemsöker dig.

Endast de döda har inga hemligheter. Jamie ser de döda från tidig ålder. Och det är inte alls så som vi föreställer oss. Jamie kan se vad ingen annan ser och ta reda på hemligheter som ingen annan känner till. Men priset han måste betala för sina övernaturliga förmågor är mycket högt.

Det vet Jamies mamma mycket väl och därför uppmanar hon honom att inte berätta för någon om sin förmåga. En sådan gåva kan dock inte gå obemärkt länge och Jamie kommer snart att hjälpa polisen i New York att utreda ett fall där en viss mördare hotade att slå till från graven. Senare ljudbok är ett absolut litterärt mästerverk som får en att förstå varför Stephen King är en så fantastisk författare.

Senare: Handling

Jamie Conklin drömmer om ett normalt liv. Samma önskan har hans mamma som ensam tar hand om sin begåvade son. De båda är medvetna att detta kommer inte att lyckas. Pojken föddes med en ovanlig förmåga att se de döda.

Det ger honom en fenomenal möjlighet att ta reda på deras hemligheter, upptäcka det som ligger bortom människas genomsnittliga uppfattning. Detta har dock ett pris. Allt förändras när han möter en polisdetektiv.

Den unga pojken måste lägga sin barndom åt sidan för att delta i kampen mellan gott och ont. Senare ljudbok gratis är det King i 100%. En del försöker hitta liknelser med filmen ”Sjätte sinne” men “Senare” har väldigt lite att göra med den filmen. Pojken ser faktiskt spöken men han kan kontrollera sin synen, han väljer sina kontakter, engagerar sig inte såvida han inte måste.

Han är en lycklig pojke, han är omgiven av vänner, han har en kärleksfull mamma, och även om det finns upp-och nedgångar, verkar hans liv, även med denna knappast uppenbara gåva, vara ganska stabilt. Naturligtvis finns det kriser, och dessa kommer att markera Jamies liv, det kommer dock att bli en utgångspunkt för hela handlingen.

Stephen King har med enkla ord bevisat ännu en gång varför är han kungen i denna genre. Senare är en gripande historia som stannar i minnet på lyssnare i flera år. Oavsett om man gillar Stephens stil måste man erkänna att historierna som Senare ljudbok gratis borde beundras. Det enda som kvarstår när man är klar med Senare är att ta sig an nästa boken av Stephen.

Om författaren: Stephen King

Stephen King är en amerikansk författare av skräck, övernaturlig fiktion, spänning, brott, science-fiction och fantasy romaner. Hans böcker har sålt mer än 350 miljoner exemplar och många av dem har blivit filmer, tv-serier, miniserier och serietidningar. King har publicerat 62 romaner, inklusive sju under namnet Richard Bachman, och fem fackböcker. Han har också skrivit cirka 200 noveller, varav de flesta har publicerats i boksamlingar. Han är flerfaldig vinnare av Bram Stoker Awards och British Fantasy Award.

2003 tilldelades han den prestigefyllda medaljen för enastående bidrag till amerikansk litteratur (Medal for Distinguished Contribution to American Letters, DCAL) av National Book Foundation, och 2014 – National Medal of Art.

Innan han blev en framgångsrik författare arbetade han också som engelsklärare.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk