reklamlänk

Selfies Ljudbok

4.3/5

Författare: Jussi Adler-Olsen

ljudbok

Introduktion

Den sjunde delen av den framgångsrika bokserien Avdelning Q, Selfies av den danska författaren Jussi Adler-Olsen handlar denna gång om avdelningens framtid. Selfies ljudbok berättar nämligen att ledningen för polisen i Köpenhamn har fått till sin kännedom att avdelningen med polisinspektör Carl Mørck i ledningen, inte ens är i närheten av att nå den mängd uppklarade fall som väntas av avdelningen.

Det blir inte lättare för gruppen när en av kollegorna, Rose inte kan arbeta. Dessutom inträffas en mördad kvinna i Kongens Have och en bilist jagar unga kvinnor. Selfies ljudbok gratis läses upp av Stefan Sauk. Ljudboken är 17 timmar och 57 minuter lång. Boken är översatt av Leif Jacobsen.

Selfies: Handling

Selfies ljudbok handlar om Avdelning Q och dess framtid. Avdelning Q som i tiderna grundades för att få polisinspektören Carl Mørck mer eller mindre gömd nere i källaren hos Köpenhamnspolisen. Den karismatiske men svåra Mørck fick syrianska flyktingen Assad till assistent. Avdelningens uppgift var att ta sig an ouppklarade fall.

Selfies ljudbok gratis berättar att Avdelning Q nu är i farozonen. Ledningen på Köpenhamnspolisen har fått till sin kännedom att avdelningens uppklarningsstatistik inte når upp till dess förväntade resultat och framtiden ser både oklar och mörk ut. Detta gäller inte bara avdelningen utan även personalens personliga liv.

Numera består arbetsgruppen även av Rose och Gordon. I Selfies ljudbok har gruppens sammanhållare Rose hamnat i psykos. Orsaken till psykosen går långt tillbaka i tiden, till en mörk tid där grymma brott också kan ha skett. Rose är naturligtvis inte i arbetsskick så det blir upp till Mørck, Assad och Gordon att slåss för att få fortsätta med sitt arbete.

Trots den turbulenta situationen fortsätter även avdelningens polisarbete. i Kongens Have hittas en mördad kvinna och en bilist, som verkar totalt galen, jagar unga kvinnor med dödlig utgång. Dessutom planeras nya brott. Mørck, Gordon och Assad står inför en verklig utmaning när de undersöker alla brott och ledtrådar samtidigt.

Kan Mørck hitta ett samband mellan dessa händelser? Vad har hänt i Roses bakgrund som påverkar henne, och resten av personalen i Avdelning Q?

Jussi Adler-Olsen vet hur man skriver en deckare som är omöjlig att lägga ifrån sig. Selfies är som ett pussel och hela bilden får man inte klart för sig innan den sista biten är lagd. Spännande så det känns ända in i benmärgen!

Om författaren: Jussi Adler-Olsen

Född i Köpenhamn, Danmark år 1950 och med tre äldre systrar och en far som var psykiatriker fick författaren Jussi Adler-Olsen en trygg och fin barndom. När han växte upp studerade han flera olika saker och arbetade med allt möjligt, bland annat som översättare av tecknade serier och på bokförlag innan han hittade sin plats i världen, som författare.

Adler-Olsen utkom med sin första bok Alfabetshuset när han var över 40 år. Sedan dess har han nått stora framgångar världen över med sin spännande bokserie Avdelning Q, numera säljs hans böcker i över 35 stater. Flera av seriens böcker har blivit filmatiserade.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk