reklamlänk

Särlingen Ljudbok

4/5

Författare: Särlingen

ljudbok

Introduktion

Särlingen är en spännande fortsättning på den fantastiska Jämtlandsserien skriven av Ingrid Elfberg, Den är en fantastisk blandning av intriger, oväntade vändningar, intressanta karaktärer och en oförglömlig stämning.

Uppläsaren i Särlingen ljudbok gratis precis som i den föregående ljudboken, Dagbrottet är Maria Lyckow. Hennes röst kompletterar denna perfekta thriller.

I Särlingen ljudbok får man lätt känna att vissa av de viktigaste händelser äger rum i ställen där Ingrid hade tillbringat mycket tid. De detaljerade naturbeskrivningar, intensiva vändningar i handlingen och fantastiska stämningen gör att man inte kan ta sig ifrån lyssnandet i flera timmar. Och så fort man är klar, dyker den viktiga frågan i huvudet- när som kommer Ingrid släppa den nästa boken i serien.

Särlingen: Handling

Eftersom Särlingen är den andra boken i serien, slösar Ingrid nästan ingen tid på inledningen. Hon förklarar bara ditten och datten om vad som hände mellan böckerna, men vill inte att lyssnarna ska tappa fokus ifall man lyssnar på böckerna i rad. Det är något som säkert ska uppskattas.

Huvudhandlingen i Särlingen kretsar runt ett brutalt mord på ett äldre par som var på semester i sin stuga i Jämtland. Naturligtvis snart därefter börjar det en polisutredning, men på brottsplatsen finns det nästan inga ledtrådar.

Zaraz och hennes kollegor får i uppdrag att lösa det förfärliga mordfallet. Situationen blir värre när samtidigt börjar de skogarna i närheten brinna okontrollerat. Denna utredningen ska leda till att Zara ska vara tvungen att stöta och kämpa med sitt förflutna som hindrar henne från att flyta från Jämtland.

Lyckligtvis kommer utredningen i Särlingen ljudbok peka på en av byns särlingar, Leif. Saken blir dock svårare när misstankarna kommer fram och några människor bestämmer sig att ta lagen i sin egna händer.

Vem är det som står bakom det brutala mordet? Är polisen rätt att peka på Leif eller är det möjligt att någon annan står bakom mordet? Och vad är det för trådar från den föregående boken, Dagbrottet som blir förklarade i Särlingen ljudbok? Alla svar, flera intressanta frågor och handlingen kommer att besvaras i Särlingen ljudbok gratis.

Särlingen är ett oerhört fantastiskt förslag för alla som tycker om goda thrillers och särskilt för de som gillar Ingrids skrivstil. Tack vare Ingrids talang verkar det att vissa handlingar i Särlingen hände på riktigt.

Om författaren: Ingrid Elfberg

Ingrid Elfberg är en svensk författare föddes den 9 augusti 1958 i Östersund. Hennes författarkarriär påbörjade 2009 när hon släppte sin första roman, Gud som haver. Sedan dess har hon publicerat flera viktiga verk som Tills döden skiljer oss åt, Den du borde frukta eller hela Jämtlandsserien- böckerna Dagbrottet och Särlingen.

Genom åren har Ingrid tilldelats några viktiga priser och utmärkelser. Bland annat Ballografpriset eller tredje pris i deckarnovelltävling enligt kulturtidning Fönstret. Mellan 2009 och 2022 publicerade hon minst 10 böcker och allt pekar på att Jämtlandsserien ska fortsättas.

Författarens ovanlig skrivstil, detaljerade beskrivningar och djupa karaktärer får man att falla i hennes universum på en gång. Efter flera timmar lyssnandet, när man är klar med ljudboken, vill man bara fråga när som kommer den nästa boken släppas.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk