reklamlänk

Sarek Ljudbok

3.8/5

Författare: Ulf Kvensler

ljudbok

Introduktion

Sarek är en spänningsroman skriven av författaren Ulf Kvensler. Sarek ljudbok handlar om de tre vännerna Anna, Henrik och Milena som årligen brukar fjällvandra tillsammans. När Milena vill ta med sin nya kille Jacob på årets fjällvandring till Sarek har de andra två svårt att säga nej. Trots att Jacob verkar vara en trevlig typ kan Anna inte släppa tanken att hon känner igen honom.

Den annars så trevliga fjällvandringen förvandlas snart till den värsta sortens mardröm, att ta med Jacob kan komma att påverka vännernas liv för alltid. Sarek ljudbok gratis läses upp av Mirja Turestedt. Ljudbokens totala längd är 11 timmar och 32 minuter lång.

Sarek: Handling

Boken Sarek av Ulf Kvensler är så nära en filmupplevelse man kan komma i bokform. Sarek ljudbok handlar om tre vänner som årligen brukar ge sig iväg och fjällvandra och årets resa till Sarek är inget undantag. Dock vill Milena ta med sin nya pojkvän Jacob. Anna och Henrik skulle kanske egentligen inte vilja det men låter det gå för visst verkar Jacob vara en trevlig prick, i alla fall till en början.

Sarek ljudbok gratis börjar med polisförhör, läsaren vet direkt att något är fel men inte vad. Det som först verkar vara en berättelse om fyra vänner som är ute på fjällvandring tillsammans blir plötsligt något helt annat. Sarek är en oerhörd bra thriller, spänningen håller i sig genom hela berättelsen och boken är minst sagt svår att lägga i från sig.

Polisförhören blandas med berättarrösten Anna som beskriver fjällvandringen och dessutom går berättelsen också tillbaka i tiden. Naturen kan vara livsfarlig på fjällen men i Sarek är det inte naturen som är det största hotet utan den mänskliga naturen.  

Plötsligt går allt snett på fjällvandringen och de fyra personerna hamnar i en livsfarlig situation. Läsaren tror sig förstå och veta vad som kommer att hända men ingenting kan förvarna för det omtumlande slutet och tvisten som kommer då.

Sarek ljudbok är en minst sagt nervkittlande historia vars berättarteknik är finslipad och man märker att författaren Kvensler är manusförfattare också. Dessutom består boken av miljöbeskrivningar av den vackra fjällmiljön som är så storslagna att man inget annat vill än att fjällvandra. Bokens karaktärer är också väl beskrivna.

Om författaren: Ulf Kvensler

Ulf Kvensler föddes år 1968 i Ronneby. Kvensler är skådespelare, manusförfattare, regissör och numera även författare. Han debuterade som författare år 2022 med boken Sarek. Boken blev nominerad till årets bok under sitt utgivningsår. Kvensler är utbildad ekonom vid Uppsala universitet och har arbetat en tid som konsult innan han bildade Humorator gruppen tillsammans med Henrik Hjelt och Mikael Tornving.

 År 1996 började Kvensler arbeta på SVT som komiker där han skrev manus till serien Detta har hänt. Sedan dess har han arbetat både som manusförfattare och skådespelare och även som regissör. Kvensler har skrivit manuset till bland annat tv-serien Vår tid är nu och regisserat tv-serien Solsidan.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk