reklamlänk

Sanatoriet Ljudbok

3.4/5

Författare: Sarah Pearse

ljudbok

Introduktion

Sanatoriet är en imponerande deckare skriven av Sarah Pearse. Det är en början på serie om Elin Warner som är samtidigt Sarahs debutroman. Det intressanta med Sanatoriet är att boken har fått en så stor popularitet trots att författaren inte är särskilt mycket erfarenhet i skrivande. Trots att Sarah har några tidigare erfarenheter är det utan tvekan en riktigt framgångsrik debut.

Uppläsaren i Sanatoriet ljudbok gratis är Maria Lyckow vems röst kompletterar den fantastiska helheten. Hon verkar veta precis vad som en god deckare ska bestå av och hur som man väcker känslor hos lyssnarna.

Man ska inte fråga om Ann-Christine Relander som översatte Sanatoriet ljudbok gratis till svenska. Tack vare hennes hårt arbete får vi lyssna Sanatoriet ljudbok där stämningen är lika mysterifull som i den originella versionen.

Sanatoriet: Handling

Huvudhandlingen i Sanatoriet kretsar runt Elin Warner. Redan under de första minuterna får vi lära känna henne. Sarah kastar lyssnarna av Sanatoriet ljudbok snabbt mitt i handlingen som gör att vi landar i de schweiziska alperna i ett vackert och väldigt isolerat hotell. Uppe i hotellet befinner sig vår huvudkaraktären som i själva verket inte är där av sin egen vilja.

I Sanatoriet får vi veta att Elin har nyligen tagit ledigt och inte kommer att arbeta som polis längre. Snart visar det sig att hennes bror Isaac bjuder in henne för att fira hans förlovning. Naturligtvis vill hon inte såra honom bestämmer sig att acceptera inbjudan.

Enligt Sanatoriet ljudbok får vi se att vädret inte är särskilt god när Elin anländer på plats. Det är en rasande storm. För att göra saken värre, hotellet som Isaac bjöd alla in har tills nyligen varit ett sanatorium. Hela stämningen och omgivningen, trots att väldigt vackert, har gjort henne väldigt nervös.

Morgonen efter att festen visar det sig att Isaacs fästmö försvann utan spår. Medan vädret fortsätter att vara värre och värre kan ingen hitta den försvunna Laure. Det är inte möjligt att någon har tänkt att gå ut som gör gästerna väldigt oroliga. Ju längre fortsätter situationen desto större paniken bland gästerna blir.

Kommer Elin att hitta svar på vad som egentligen hände med Laure? Vad är det som stor fara som både Elin och gästerna på hotellet befinner sig i? Och vad som orsakade att Isaac valde just det hotellet på festen? Svaren finns i den fantastiska debuten, Sanatoriet.

Om författaren: Sarah Pearse

Sarah Pearse är engelsk och har nyligen påbörjat sin författarkarriär med den fantastiska boken The Sanatorium som i den svenska översättningen blir Sanatoriet. Detta fantastiska verk har fått henne en internationell berömmelse. Hon studerade vid University of Warwick och hade tidigare arbetat som Brand PR för flera olika märken.

När hon blev ungefär tjugo år gammal flyttade hon till Switzerland. Där har hon spenderat mycket tid i en liten schweiziska by vid Crans Montana. Detta ställe har blivit inspiration för hennes utmärkta Sanatoriet.

Hennes magiska talang och otroliga skrivkunskaper skapar en oförglömlig stämning i Sanatoriet ljudbok. Det enda som kvarstår efter att man är klar med hennes bok är frågan när den nästa delen kommer att publiceras.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk