reklamlänk

Sagan om Finnskogen Ljudbok

3.6/5

Författare: Britt Karin Larsen

ljudbok

Introduktion

Boken Det växer ett träd på Mostamägg påbörjar Sagan om Finnskogen. Författaren bakom det utmärkta verket är ingen annan än Britt Karin Larsen som är en norsk poet och författare. Översättningen från norska till svenska är gjort av Joar Tiberg som klarade att få fram essens av den originella Sagan om Finnskogen.

Sagan om Finnskogen karakteriseras med att den tar oss tillbaka i tiden till 1800-talet på territorier av Hedmark och Värmland.

Uppläsaren i Sagan om Finnskogen ljudbok gratis är ingen annan än Gunilla Leining som står bakom sådana fantastiska ljudböcker som serien om De sju systrarna, Arvet efter dig, Elva änkors man eller Bergens stjärnor. Hon vet precis hur man skapar stämning i romaner och kan anpassa till den författarens stil helt perfekt.

Sagan om Finnskogen: Handling

Sagan om Finnskogen tar lyssnarna på en fantastisk och oförglömlig resa över två hundra år tillbaka i tiden till 1800-talet region mellan Hedmark och Värmland. Den tragiska handlingen väcker både positiva och negativa känslor, men det gör att man inte kan ta sig ifrån lyssnandet hela vägen ut. Så snart man fördjupar sig i handlingen kan man sträcklyssna på Sagan om Finnskogen utan de minsta problem.

Det är värt att understryka att Sagan om Finnskogen ljudbok gratis är relativt kort roman med bara 165 sidor som avspeglas i längden av ljudboken eftersom den är bara 4 timmar 20 minuter lång. Det gör dock inte Sagan om Finnskogen ljudbok tråkig, tvärtom. Man har en känsla att det inte finns några onödiga delar i Sagan om Finnskogen ljudbok. Alla beskrivningar, handlingen och karaktärer verkar leda till cliffhangern som är helt fantastisk.

Om man tycker om Nordens historia, är Sagan om Finnskogen ett oerhört utmärkt förslag. Man kan lätt känna att Britt Karin Larsen vet väldigt mycket om tiden som hon beskriver. Sedan första minuterna av Sagan om Finnskogen ljudbok får man känna den fenomenala stämningen av 1800-talets norden. Med finaste detaljer beskriver hon omgivningen så det är lätt att föreställa sig alla de pågående handlingarna.

Huvudkaraktärerna i Sagan om Finnskogen är Pigan Lina och den fruktade enslingen,Taneli, som hon träffar under vandring genom skogarna. Tillsammans försöker de tillsammans att påbörja ett nytt, säkrare liv. Kommer de att lyckas? Hur ser ut realiteten av dåtidens norden? Vad är det som väntar dem? Frågorna finns besvarade i den utmärkta Sagan om Finnskogen.

Om författaren: Britt Karin Larsen

Britt Karin Larsen är en norsk poet och författare föddes den 16 april 1945. Hon har varit aktiv sedan sin debut år 1978 när hon släppte “5 mg blues og andre dikt” som gjorde henne enormt populär. Genom åren har hon släppt flera fantastiska dikter och kortare böcker. Hittills är bara två publicerade på svenska- Men ändå finns du till och Det växer ett träd i Mostamägg som påbörjar Sagan om Finnskogen.

Hennes verk ofta kretsar runt histori av Norge och äger rum på territorier av hela norden. Några av hennes mest framgångsrika verk i Norge är trilogin om resandefolket som består av De som ser etter tegn, De usynliges by och Sangen om løpende hester. Om man tycker om historiska romaner och vackraste dikter är Britt Karin Larsen författaren att välja.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk