reklamlänk

Rotvälta Ljudbok

3.9/5

Författare: Tove Alsterdal

ljudbok

Introduktion

Rotvälta skriven av Tove Alsterdal är en oförglömlig deckare som blandar ihop två till synes okopplade handlingar. Trots att den är bara nio och halv timme lång är den fullspäckad med vändningar och beskrivningar som får lyssnare att titta på verkligheten från ett helt annat perspektiv.

Boken Rotvälta påbörjar en jättespännande och framgångsrik serie Ådalen med Eira Sjödin i huvudrollen. Det blandas ihop förfärliga upplevelser från Eiras förflutna och skrämmande bilder av ett nytt mordfall i Ångermanland.

Uppläsaren i Rotvälta ljudbok gratis är Gunilla Leining som är välkänd tack vare bland annat serien om De sju systrarna. Hennes röst kompletterar Rotvälta ljudbok gratis och stämningen i boken på ett magiskt sätt.

Rotvälta: Handling

Huvudhandlingen i Rotvälta kretsar runt Eira Sjödin, hennes förflutna och ett misstänksamt brott i området. Eftersom Rotvälta ljudbok är den första boken i serien, använder Tove ganska mycket tid för att ordentligt inleda de viktigaste karaktärerna. Personbeskrivningar som Tove levererar i Rotvälta är något som ska understrykas. Det gör dock inte att Rotvälta ljudbok är tråkig, tvärtom.

Med massa underbara beskrivningar, djupa karaktärer, intressanta relationer och gripande handlingen är det svårt att ta sig ifrån lyssnandet. Alla pågående handlingar är med enkla ord fängslande och man ska uppskatta hur vackert alla trådar kompletteras och blandas till slut.

Handlingen börjar med att vi får lära känna Olof. Den personen mördade Lina Stavred som en fjortonårig pojke. Han erkände mordet och hans familj bröt kontakt med honom. Efter över tjugo år då han är fri igen, bestämmer han att ta sig till sitt barndomshem. Det är tyvärr inget goda som väntar honom inne. Han hittar nämligen sin egen pappa mördat under duschen. Naturligtvis blir han den enda misstänkte.

Eira Sjödin som på samma tid kom hem till Kramfors där hon växte upp får i uppdrag att förklara mordet. Det värsta är dock att Olof personen som hon hade mardrömmar om genom hela sitt liv. Lina Stavred som han mördades var hennes god vän, så det blir massa kontroversiella beslut som hon måste fatta under utredningen.

Rotvälta ljudbok är en underhållande deckare med trevligt språk, toppklass intrig och en helt överraskande cliffhangern. Utan tvekan kan den rekommenderas för de som tycker om goda deckare. Man kan lätt märka att Tove är en riktigt skicklig författare och har tillbringat massa tid på manuset eftersom hela boken ser ut till att vara perfekt genomarbetat.

Om författarna: Tove Alsterdal

Tove Alsterdal är en av de mest skickliga och välkända svenska författare. Hon föddes den 28 december 1960 i Malmö och har arbetat också som journalist och dramatiker i sin karriär. Hennes debutroman publicerades i 2009 och bokens titel är Kvinnorna på stranden. Redan den första boken gjorde Tove populär både i Sverige och utomlands eftersom den har utgivits i flera länder.

Efter Kvinnorna på stranden har Tove publicerat ytterligare 5 böcker mellan 2012 och 2020: I tystnaden begravd, Låt mig ta din hand, Vänd dig inte om, Blindtunnel och Rotvälta som påbörjar serien Ådalen.

För sina utmärkta böcker och andra verk har hon fått flera utmärkelser och viktiga priser. Bland annat har hon tilldelats Svenska Deckarakademins pris för “Bästa svenska kriminalroman” för boken Låt mig ta din hand. Seks år senare har hon tilldelats det samma priset för boken Rotvälta.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk