reklamlänk

Rött, vitt och kungligt blått Ljudbok

3.8/5

Författare: Casey Mcquiston

ljudbok

Introduktion

Rött, vitt och kungligt blått är skriven av Casey McQuiston. Uppläsaren i boken är Emil Almén och själva ljudbok är relativt lång.

Den har blivit så enorm succe att den hade utsetts till Årets bästa Romance i GoodReads Choice Awards. Eftersom den var också Caseys debut, har den naturligtvis blivit nominerad till Årets bästa debut 2020.

Det som gör till en av de bästa Rött, vitt och kungligt blått är författarens stil och bra sinne för humor. Boken Rött, vitt och kungligt blått är fullspäckad med det som krävs av en fantastisk Feelgood roman- ljuvliga händelser, intressanta karaktärer och romantik som får en att glömma om verkligheten.

Rött, vitt och kungligt blått: Handling

Boken Rött, vitt och kungligt blått börjar med att Alex och Henry träffas. Oväntat blir de vänner och steg för steg börjar att falla i varandra. Det är underhållande att få se hur deras relation utvecklas. I bakgrunden kan man se alla de intrigerna som den engelska monarkin förser lyssnare med.

Rött, vitt och kungligt blått ljudbok går tvärtemot traditionella kärlekshistorier om prinsar och prinsessor. En charmig, varm och extremt beroendeframkallande roman om det faktum att kärlek inte väljer och inte alltid är diplomatisk.

Den huvuda karaktären i Rött, vitt och kungligt blått är Alex. Alex är nitton, med få vänner, en avslappnad äldre syster som drömmer om en karriär som journalist, skilda föräldrar (en amerikanska och mexikanare) och en framtid planerad för minst tio år framåt.

I efterordet till Rött, vitt och kungligt blått ljudbok medger författarinnan själv vad som låg till grund för romanen, som hon kom på idén strax efter valet av Donald Trump.Anledningen var enkel: escapism, som i det här fallet inte bara är en flykt från verkligheten utan också ett försök att skriva om det på ditt eget sätt – som det är i fanfiction.

Amerika styrs av den första kvinnliga presidenten, och Donald Trump finns helt enkelt inte. Storbritannien styrs fortfarande av en gammal drottning, men i stället för en son har hon en dotter. Hertiginnans man dog tyvärr tragiskt vilket fick stor inverkan på deras barn. Fakta är blandade med fantasi – i Rött, vitt och kungligt blått ljudbok gratis finns det både Obama och David Beckham.

Båda läser samma tidningar som vi och lyssnar på samma band. Samtidigt är det dock fortfarande en välkänd verklighet där politiker försöker att glänsa för sina väljare och inte tvekar att använda sig av smutsiga knep för att komma över makten.

Om författaren: Casey McQuiston

Casey McQuiston är en amerikansk författare föddes den 21 januari 1991 i Amerika, Louisiana där hon också växte upp. Hon skriver romaner och älskar kakor. ” Rött, vitt och kungligt blått” är hennes bästsäljande debutroman. Författaren studerade journalistik. Genom åren fick hon arbeta för flera företag i tidningsbranschen.

En vacker dag bestämde hon att återkomma till sin första kärlek- romantiska och ovanliga komedier.

Lyckligtvis redan hennes första bok, Rött, vitt och kungligt blått, har fått enorm succe världen runt. När hon hade insett att boken säljs otroligt bra i amerika, bestämde hon att översätta den till flera språk och försöka sälja den utomlands. För närvarande bor hon i New York med Pepper, en pudel som sin personliga assistent.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk