reklamlänk

Polcirkeln Ljudbok

3.5/5

Författare: Liza Marklund

ljudbok

Introduktion

Polcirkeln är den första boken i serien skriven av Liza Marklund. Serien planeras att bestå av tre böcker. Detta fantastiska verk har blivit en stor succe rätt efter den publicerades. Boken Polcirkeln har fått otroligt goda kommentarer från kritiker.

Liza Marklund lyckades skriva så fantastisk deckare att den har blivit nominerad till Årets bästa kriminalroman av Svenska Deckarakademin. Allt det gör Polcirkeln ett måste som man inte får hoppa över om man gillar att lyssna på goda deckare.

Allt det kompletteras med en jätteerfaren uppläsare, Lo Kauppi som specialiserar sig i deckare. Han verkar veta precis vilka som delar är viktiga. Lo vet precis hur man skapar en oförglömlig stämning.

Polcirkeln: Handling

Historien i Polcirkeln ljudbok gratis börjar med att vi får lära känna fem flickor. Alla de spenderar mycket tid tillsammans och träffas en gång i månaden för att diskutera litteratur. Det verkar spännande och intressant, men tyvärr en av flickorna försvinner spårlöst. Ingen vet vad som hände med henne och polisen har inga ledtrådar. Snart därefter ger polisen upp sig.

Över fyrtio år senare hittas den flickan mördad. I Polcirkeln ljudbok gratis visar det sig att det kunde vara en av flickor som stod bakom mordet. Utredningen börjar på nytt eftersom nya ledtrådar dök upp.

Julen 2020 efter fyrtio år återsamlas kvinnorna på nytt. Det är första gång de träffas efter att en av de försvann. De saknade varandra, men det verkar att något inte stämmer. Stämningen gör att alla de känner sig lite obekvämt. De börjar förstå att en av de kunde vara den som dödade deras vän.

Alla de kvinnorna börjar se klart att det var något i deras relation som orsakade det skrämmande brottet. Så småningom försöker de utesluta sina slutsatser och hitta svaret tillsammans.

Vad var det som orsakade hela brottet? Vem som egentligen dödade den lilla flickan? Hur kommer det sig att ingen hittade henne i över fyrtio år? Vilka som konsekvenser väntar på den som mördade flickan? Dessa och flera frågor kommer att besvaras av Polcirkeln.

Inte ofta får man stöta på lika intrigerande plotvridningar som Liza Marklund hittade på i Polcirkeln ljudbok. Det är en utmärk exempel på spännande kriminalroman. Det fantastiska med Polcirkeln är att boken är strukturerad så fint att man inte kan ta sig ifrån lyssnandet.

Om författaren: Liza Marklund

Liza Marklund eller rättare sagt Eva Elisabeth “Liza” Marklund återkommer med en otroligt fin kriminalroman, Polcirkeln. Hon föddes den 9 september 1962 i Pålmark i Piteå. I flera år har hon arbetat som författare, journalist och krönikör. Liza är också Unicef-ambassadör.

Hon debuterade med en ovanlig deckare Sprängaren som publicerades för första gång 1998. Sedan dess har hon blivit en av Skandinaviens mest säljande författare. Allt det ledde till att hon blev en av grundarna till Piratförlaget.

Författarens bibliografi består av många fina böcker sådana som Sprängaren, Polcirkeln, Den röda vargen eller En plats i solen. De två viktigaste serier i Lizas karriär är utan tvekan serien om Annika Bengtzon och en till serie om Maria Eriksson.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk