reklamlänk

Pärlan som sprängde sitt skal Ljudbok

4.2/5

Författare: Nadia Hashimi

ljudbok

Introduktion

Pärlan som sprängde sitt skal är ett enormt engagerande berättelse om en kvinna som vågade att förändra sitt liv och stå emot hela kulturen som hon hade uppväxt i. Författaren bakom detta fantastiska verk är Nadia Hashimi som på ett utmärkt sätt understryker de kulturella skillnader och förklarar vad de orsakas av.

Boken Pärlan som sprängde sitt skal har översatts till svenska av Boel Unnerstad som klarade att avspegla den originella stämningen och författarens talang att bygga emotionella och lärorika historier med djupa vändningar i handlingen. Uppläsaren i Pärlan som sprängde sitt skal ljudbok gratis är Agnes Persson vems röst ger lyssnarna en möjlighet att fördjupa sig i historien.

Pärlan som sprängde sitt skal: Handling

Debutboken av Nadia Hashimi, Pärlan som sprängde sitt skal väver samman två olika värld i Kabul. Den förnärmar en historia av en kvinna som fick smaka på livet och frihet som männen har i den islamska verkligheten. Efter några vändningar blir Rahima, huvudkaraktären i Pärlan som sprängde sitt skal ljudbok den fjärde hustru av Abdul Khaliq.

Tyvärr på grund av Rahimas tidigare upplevelser är det inte möjligt för henne att anpassa sig till sitt nya liv. Pärlan som sprängde sitt skal ljudbok gratis visar hur i sina yngre år var hon tvungen att bli en bacha posh som betyder att hon klädde sig som en pojke och tog ansvar för sina systrar.

Den islamska kulturen tillåter inte kvinnor att gå ut hemifrån utan en manlig släkting. Rahimas och hennes systrar liv var inte särskilt lätt då deras fadern var drogberoende som ofta orsakade att han inte var tillgänglig. Det i sin tur orsakade att de med enkla ord inte hade mat eller inte kunde gå på skolan.

Rahimas ovanliga upplevelser som Pärlan som sprängde sitt skal ljudbok beskriver gör att hon fick mycket mer frihet än vanliga kvinnor. Under en stor del av sitt liv var hon oberoende och var tvungen klara sig själv. Det också gjorde att hon förstod hur stor skillnad är det mellan män och kvinnor i hennes samhälle.

Vill du finna ut hur ser ut skillnaden mellan män och kvinnor i Kabul? Eller vill du kanske smaka på de spännande upplevelser som Rahima har gått igenom när hon var tvungen att klä sig som en pojke? Dessa och flera händelser beskriver Pärlan som sprängde sitt skal ljudbok.

Om författaren: Nadia Hashimi

Nadia Hashimi föddes den 12 december 1977 och är en amerikansk författare och barnläkare bosatt i Maryland. År 2014 publicerade hon sin debutbok, Pärlan som sprängde sitt skal vilken popularitet med enkla exploderade. Den har blivit med på de viktigaste bästsäljarlistor och sålts i miljoner exemplar. Det gjorde Nadia och hennes Pärlan som sprängde sitt skal till en av de mest populära författare på den tiden.

Hennes succe följdes av två ytterligare bästsäljare- When the Moon is Low som blev släppt 2015 och A House Without Windows publicerad 2016. År 2021 publicerade hon Sparks Like Stars som får ständigt större popularitet.

Hennes stil och äkta beskrivningssätt gör att man glömmer om verkligheten så snart man fördjupar sig i hennes historier. Helhet kompletteras med Nadias förståelse för samhällets problem och etniska, kulturella skillnader samt hennes jämförelser i hennes böcker.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk