reklamlänk

Osynligt med Alfons Ljudbok

4.3/5

Författare: Gunilla Bergström

ljudbok

Introduktion

Osynligt med Alfons är en riktigt kort berättelse om en av de mest populära svenska litterära figur, Alfons Åberg. Boken är skriven av Gunilla Bergström som är författare och illustratör för hela serien.

Serien om Alfons Åberg och hans pappa har blivit en enorm succe runt hela världen. Tillsammans har författaren skapat ungefär 50 böcker i serien som har blivit översatta till över 30 språk. Lyckligtvis har Osynligt med Alfons och ett urval av hennes böcker också animerats som TV-serie och film.

Böckerna som Osynligt med Alfons har skrivits av författaren sedan 1971 fram till 2012 då den senaste Skratta lagom! sa pappa Åberg har publicerats.

Osynligt med Alfons: Handling

Böckerna i serien om den lilla Alfons Åberg och hans pappa har blivit en ikon och ett framstående exempel på utmärkta barnböcker. Trots att böckerna inte är utgivna i kronologisk ordning, kan lyssnare följa Alfons i hans uppväxt. Vi får se alla de mest intressanta saker han har gått genom åren.

Hans historien påbörjade när han var bara 4 år gammal i bok 1. Snart kunde vi se hur han går på i Var är bus-Alfons? År för år släppte Gunilla Bergström en ny intressant bok för Alfons Åbergs beundrare.

Alfons Åberg är en liten vanlig pojke som bor tillsammans med sin pappa Bertil. När han var liten hade han en låtsaskompis som hette Mållgan. Några år senare när han blev äldre hittade han riktiga vänner som Milla och Viktor. Familjen av Alfons som kan ses också i Osynligt med Alfons ljudbok gratis består av hans Pappa, Farmor, Faster Fiffi och några storkusiner.

I Osynligt med Alfons får vi se vad betyder en storstädning för Alfons. Såklart hans pappa försöker rätta till hans fel uppfattning, men det leder till några ännu roligare saker. Denna gång kommer hans vän Viktor hjälpa till med städningen. Utan tvekan kommer de att hitta på finaste ideer för att se om pappan kommer att inse vad de gjorde. Det var ju hans order- inte en leksak får ligga framme.

Barnbok Osynligt med Alfons gör att man kan skratta hela vägen ut. Trots att berättelsen är riktigt kort, Jonas Karlsson som är Osynligt med Alfons ljudbok gratis uppläsare gör sitt jobb otroligt bra. Så snart man börjar lyssna på ljudboken kan man skratta tillsammans med sina vänner och barn oavsett var och när man är.

Om författaren: Gunilla Bergström

Gunilla Elisabet Dukurer Bergström är en av de mest kända och framgångsrika svenska barnboksförfattare. Hon föddes den 3 juli 1942 i Göteborg och påbörjade sin karriär som författare ungefär 1971.

Hennes framstående verk är utan serien om Alfons Åberg och hans pappa. Osynligt med Alfons ljudbok också tillhör denna serie. I sin bibliografi har hon samlat nästan femtio böcker.

Alfons Åberg som är den huvuda karaktären i Osynligt med Alfons har blivit en enormt viktigt symbol i popkultur. Författaren har fått väldigt många priser och utmärkelser för sina skrivande. De mest viktiga är Litteraturfrämjandets barn- och ungdomsboksstipendium 1978, Kulturpris respektive 1973 och 1975, Årets barnbok, kategori 0–6 år (Flyg sa Alfons) 1997. Listan på Gunillas prister som hon har samlat genom åren är riktigt imponerande.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk