reklamlänk

Onaturlig död Ljudbok

4.2/5

Författare: Dr. Richard Shephard

ljudbok

Introduktion

Onaturlig död: Liv och död – en rättsläkares memoarer är som gjord till alla som gillar CSI-serien. Den här boken utspelar sig dock i verkligheten. Richard Shepherd är Storbritanniens ledande rättspatalog som under de senaste 30 åren har utfört över 26 000 obduktioner. Onaturlig död ljudbok ör en prisad memoar som berättar om det fascinerande arbetet som en patolog gör.

Dr Richard Shepherd har utfört många obduktioner på berömda personer som till exempel prinsessan Diana. Han är också den som kallas till platsen om döden inte har en naturlig förklaring eller om döden varit överraskande. Onaturlig död ljudbok gratis läses upp av Matias Holm. Ljudbokens längd är 14 timmar och 1 minut lång. Boken har översatts till svenska av Svante Skoglund.

Onaturlig död: Handling

Boken Onaturlig död är den kända rättspatologen Richard Shepherds memoarer. Onaturlig död ljudbok beskriver inte bara hans spännande arbete utan även hans privatliv och till och med hans mentala break down.

Richard Shepherd har under sin karriär varit del av många uppmärksammade fall. Hans första stora fall var blodbadet i Hungerford år 1987. Den unga Shepherd blev kallad till den lilla byn eftersom hans förman var på semester. I Hungerford hade en ung man skjutit 16 människor och till slut även sig själv. Mannen hade skjutit sin mor och en polis men de flesta av offren var slumpmässigt utvalda.

Onaturlig död ljudbok gratis innehåller också Shepherds tyngsta fall, en flodbåtsolycka år 1989. Vid olyckan dog 51 ungdomar och unga vuxna som varit på fest ombord på båten. Shepherds ansvar var att identifiera offren. Man blev tvungen att amputera armen av flera offer för att kunna ta deras fingeravtryck och identifiera alla. Detta är ett allmänt tillvägagångssätt och armen sys tillbaka senare men eftersom allmänheten och media inte kände till detta ledde det till att saken diskuterades mycket i media.

Shepherd skriver också om Prinsessan Dianas död och hennes obduktion. I bilolyckan i Paris hade Diana fått endast småskador, hennes tillstånd försämrades dock fort och man märkte först när det var för sent att hon hade en liten reva i venen som gåt till lungan. Detta är mycket ovanligt.  Shepherd berättar i Onaturlig död ljudbok att Diana hade överlevt om hon använt bilbälte och om bilen inte kört så fort.

Shepherd har skrivit en unik bok eftersom han också skriver så mycket om sitt privatliv. I boken beskriver han hur han förstod att något var fel när han fick sin första panikattack. Detta hände när han flög över staden Hungerford många år efter hans första fall. Nu jobbat Shepherd mycket för att alla patologer ska ha rätt till terapi.

Om författaren: Dr. Richard Shephard

Richard Shepherd föddes år 1953 i Londom men växte upp i en stad vid namn Watfordin i Storbritannien. Han blev intresserad av rättsmedicin när hans klasskompis visade honom en medicinsk bok i skolan.

Shepherd utexaminerades som läkare år 1977 och år 1987 var han färdigutbildad patolog. Numera fungerar Shepherd som ledande patolog och i sitt hemland har han blivit känd genom sin medverkan i många uppmärksammade fall. Han debuterade som författare med boken Onaturlig död och bokens rättigheter har sålts till tiotals land. Han skriver just nu på sin andra bok, även denna handlar om hans arbete.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk