reklamlänk

Öga för öga, tand för tand Ljudbok

4.1/5

Författare: Mats Ahlstedt

ljudbok

Introduktion

Öga för öga, tand för tand ljudbok är författaren Mats Ahlstedts andra bok om profileraren Ella Werner på Göteborgspolisen och en fristående fortsättning på bokseriens första del vid namn När inget annat återstår. I boken får Ella ett brev undertecknat endast med bokstaven L. Detta gör att Ella börjar drömma mardrömmar om en person från hennes förflutet.

Samtidigt sker en rad speciella mord som Ella tror kan ha kopplingar till en rättegång för länge sedan. När Ella börjar gräva i fallen, gör hon det med hennes eget liv som insats. Öga för öga, tand för tand ljudbok gratis läses upp av Katarina Ewerlöf. Ljudbokens längd är 11 timmar och 50 minuter.

Öga för öga, tand för tand: Handling

Huvudpersonen i Öga för öga, tand för tand ljudbok är gärningsmannaprofileraren Ella Werner som arbetar på Göteborgspolisen. Detta är bokseriens andra del. Öga för öga, tand för tand är skriven av den omåttligt populära kriminalförfattaren Mats Ahlstedt.

Öga för öga, tand för tand ljudbok gratis börjar med att Ella mottar ett brev. I brevet står bara en mening; ”Jag vet vem som gjorde det”. Brevet är undertecknat L. Ellas tankar går genast till hennes eget förflutna, till hennes nu avlidne make Lennart.

Lennart var advokat och han gick bort strax efter en svår rättegång där man bland annat behandlat illegalt spel och mordbrand. Ella börjar drämma mardrömmar och har svårt att sluta tänka på maken och det som hände honom. Samtidigt sker flertal spektakulära mord. Polisen misstänker att det är terrorister som utför dåden på grund av de utmärkande tillvägagångssätten.

Öga för öga, tand för tand ljudbok beskriver hur Ella börjar gräva i den gamla rättegången där hennes man varit inkopplad. Det tar inte länge innan hon inser att det finns kopplingar mellan de nyss utförda morden och rättegången. Hon får dock inte stöd till sina misstankar.

Ella börjar agera ensam och hon gör det medveten om att hon utsätter sig själv för livsfara samtidigt. Hon väljer ändå att slutligen göra upp med sitt eget förflutet, för att ha en chans att gå vidare i livet. Den psykologiska thrillern Öga för öga, tand för tand är ohyggligt spännande med intressanta teman ur dagens samhälle där maktbegär och girighet söndrar relationer hur som helst.

Om författaren: Mats Ahlstedt

År 1949 i Göteborg föddes Mats Ahlstedt. Mats pappa fungerade som fängelsepräst vilket författaren själv har berättat påverkat hans berättelser om utsatta kvinnor och ett samhälle i sönderfall. Som ung studerade han både historia och svenska och började sedan arbeta som journalist. Han har bland annat varit journalist på Göteborgs-Posten.  Numera fungerar han endast som författare eftersom det egna skrivandet tog upp alltmer tid.

Mats debuterade som författare med boken Dödsängeln som utkom år 2003. Han står som författare av tre bokserier, samtliga med kvinnor i huvudrollen. Bokserierna är Ella Werner, Fatima Wallander samt böckerna om Fatima Wallander och Sören Högström.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk