reklamlänk

Offermakaren Ljudbok

4.1/5

Författare: Viveca Sten

ljudbok

Introduktion

Offermakaren är den första boken i Åremorden serien skriven av Viveca Sten. Åremorden är en helt ny serie, man kan känna igen författarens stil, men den har ingen koppling till hennes tidigare böcker.

Den största skillnaden mellan Åremorden och hennes tidigare verk är att huvudhandlingen utspelar sig i Åre istället för Sandhamn.

Eftersom Offermakaren ljudbok gratis är den första delen, behövde Viveca inleda de nya huvudkaraktärerna. Och det gjorde hon alldeles utmärkt. Man har inte den konstiga känslan att författaren försökte rusa igenom den tråkiga delen för att sedan skapa spänningen med sin tidigare genomtänkt handling.

I Offermakaren visar Vivica sin stora skrivtalang och erfarenhet som författare. Offermakaren ljudbok håller sig ihop och de har allt som krävs av goda deckare.

Offermakaren: Handling

Huvudhandlingen i Offermakaren utspelar sig i vinter. Från själva början får man massa snygga beskrivningar av omgivning. De gör att man kan föreställa sig varje ställe där Hanna Ahlander, en av huvudkaraktärer hamnar. Den andra huvudpersonen är Daniel Lindskog och det verkar att de båda två ska vara avgörande för utredningen som de har framför sig.

De är dock inte de enda karaktärer som finns i boken. Några av de är mycket färgrika och även provocerande till en viss grad. Det ger Offermakaren mycket autenticitet och gör att man vill ha mer med varje minut.

Offermakaren ljudbok gratis börjar med att Hanna flyttar till Åre. Storyn utspelar sig några dagar före jul. Hon var tvungen att lämna sitt jobb och för att göra saken värre har hon blivit dumpad rätt efter det. Utan att ha någon annan inkomst har hon fått ett erbjudande från sin syster att flytta till hennes stuga som hon naturligtvis accepterade.

Snart efter att hon anlände till Åre nyheter om en försvunnen tonårsflicka når henne. Med sin erfarenhet som polis och medfödd nyfikenhet bestämde hon att hjälpa till i utredningen.

Kommer Hannas situation förbättras? Vad som hände med den försvunna flickan? Svar på dessa frågor hittar man naturligtvis i Offermakaren ljudbok gratis.

Viveca sten kastar lyssnaren direkt in i huvudhandlingen och på samma tid introducerar de nya karaktärerna. Redan i första minuter väcks lyssnarens nyfikenhet som gör att man inte kan sluta lyssna på vad som händer näst. Dialoger och berättelsen har mycket flyt som gör ljudboken väldigt lättillgänglig och förståelig samt väcker inga obehagliga känslor.

Boken Offermakaren är fullspäckad med fina beskrivningar av natur som författaren är bra på. I ljudboken spelar vädret särskilt stor roll. Vintern har stor påverkan på handlingen och lägger till stämningen då scener utspelas huvudsakligen i snöstorm eller iskall kyla.

Om författaren: Viveca Anne Bergstedt Sten

Viveca Anne Bergstedt Sten föddes den 18 juni 1959 i Stockholm. Hon är en svensk författare före detta jurist. Författaren har studerat på Stockholm universitet och det är där hon har juristexamen från.

Hennes böcker är inspirerade av Sandhamn i Stockholms skärgård där hennes släkt har i många generationer ägt hus. Hennes barndom och minnen var inspiration för Sandhamns deckarna som gav henne enorm popularitet i Sverige.

Vivecas böcker filmatiseras otroligt ofta, nästan varje del av hennes Sandhamnsdeckarna har filmatiserats (hittills sju böcker).

Förutom deckare har Viveca också skrivit några böcker i facklitteratur sådana som Förhandla i affärer, Outsourcing av IT-tjänster och Internationella avtal – i teori och praktik.

År 2020 bestämde hon att börja en ny serie och publicerade Offermakaren. Boken är den första delen i serien Åremorden.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk