reklamlänk

Offer 2117 Ljudbok

4.3/5

Författare: Jussi Adler-Olsen

ljudbok

Introduktion

Jussi Adler-Olsens bok Offer 2117 är den åttonde delen av bokserien Avdelning Q. Avdelning Q på Köpenhamnspolisen har som uppgift att lösa gamla ouppklarade fall. Den bistre och egensinniga kriminalpolisen Carl Mørck leder avdelningen och ända sedan början har han haft assistenten Assad vid sin sida. Den syrianske flyktingen Assad, som fick både asyl och arbete på polisen i rekordfart, är en hemlighetsfull person med många oväntade kunskaper och egenskaper. Offer 2117 ljudbok berättar Assads historia.

Offer 2117 ljudbok gratis är uppläst av Stefan Sauk. Ljudbokens längd är 16 timmar och 52 minuter. Den svenska översättningen är gjord av Helena Hansson.

Offer 2117: Handling

Den åttonde delen av bokserien Avdelning Q Offer 2117 ljudbok är en fartfylld berättelse med många parallella historier som utspelar sig samtidigt. Offer 2117 bokens huvudperson är den gåtfulla assistenten på Avdelning Q, Assad och bokens handling får egentligen sin början i bokseriens föregående bok Selfies när Rose från avdelning Q får ett nervöst sammanbrott.

När Assad hälsar på Rose i hennes lägenhet ser han ett urklipp av en död båtflykting som numrerats 2117. Assad vet vem kvinnan är och han blir alldeles desperat. Offer 2117 ljudbok gratis handlar om islamsk terror och Assads jakt på torteraren och terroristen Ghaalib som även han jagar Assad.

Under bokens gång öppnas Assads bakgrund mer och mer. Man får bland annat veta varför Assad, om det är Assad han verkligen heter, talar så många olika språk, har kunskaper om mycket däribland också överraskande ämnen samt varför han kan ta ner en fiende på bara ett kort ögonblick. Dessutom verkar det som att den döda polischefen i Köpenhamn Lars-Bjørn och hans bror har en koppling till både mellanöstern och till Assad.

Offer 2117 ljudbok handlar också om journalisten Joan och hans jakt efter stora scoop- samt om den unga pojken Alexander som lever som en enstöring i föräldrarnas lyxvilla. Alexander spelar konstant och har bestämt sig för att när han har 2117 spelvinster ska han bli en seriemördare och han ska börja med sina föräldrar.  Även Carl Mørcks inneboende Hardy och hans jakt efter speciell vård i Schweiz blir en del av historien i Offer 2117. 

Offer 2117 är en ruskigt spännande och underhållande bok som är kryddad med humor som löns att läsa.

Om författaren: Jussi Adler-Olsen

Den kända och belönade författaren från Danmark, Jussi Adler-Olsen har blivit mycket känd genom sin bokserie Avdelning Q. Bokserien handlar om avdelningen för oupplösta fall vid Köpenhamnspolisen men i verkligheten är avdelningen mera en samlingspunkt för alla annorlunda och svåra personligheter inom polishuset. Av de åtta böckerna som utkommit i serien har flera filmatiserats.

Adler-Olsen föddes år 1950 men gjorde sin debut som författare först år 1997, då med boken Alfabetshuset. Hans stora genombrott kom först genom bokserien Avdelning Q. Innan det arbetade han bland annat som journalist och på bokförlag. Hans verk säljs numera i 35 länder världen över.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk