reklamlänk

Obscuritas Ljudbok

3.5/5

Författare: David Lagercrantz

ljudbok

Introduktion

Ännu en gång återkommer David Lagercrantz med en otroligt engagerande och spännande deckare som på ett magiskt sätt tar lyssnare på en oförglömlig resa. Obscuritas påbörjar serien Rekke/Vargas och är över 10 timmar lång.

Uppläsaren i Obscuritas ljudbok gratis är Gunilla Leining som man kan känna igen från andra deckare eller sådana bästsäljare som serien De sju systrarna. Hennes röst är helt fantastisk och passar perfekt till den utmärkta stämningen i Obscuritas ljudbok.

Författaren har sett till att leverera allt som krävs av en god deckare. Handlingen av Obscuritas ljudbok är fullspäckad av underbara vändningar och cliffhangern som byggs är med enkla ord toppklass.

Obscuritas: Handling

Obscuritas tar lyssnare på en magisk resa bak i tiden till sommaren 2003. Handlingen börjar i Vällingby utanför Stockholm. Det hittades en kropp av en fotbollsdomare och flera ledtrådar pekar på Giuseppe Costa, men han lovar att han inte har något att göra med fallet. Trots att hela saken ser solklart ut, bestämmer polischef att delegera Hans Rekke att ta hand om fallet.

Ju mer börjar han gräva i fallet under sin utredning desto flera saker verkar inte stämma. Efter en helt oväntad plotvridningar visar det sig att fallet ska tas över av Micaela Vargas, en ung polis. Hon bestämmer sig att ta kontakt med professorn Hans och dra fallet vidare.

Professorn svarade inte när hon ringde, men snart möts de under dramatiska omständigheter. Tillsammans är de ett ganska omaka par, men till slut börjar de att utreda det konstiga fallet av mordet på fotbollsdomaren igen.

Varför ville den framstående professorn Hans Rekke samarbeta med den nybliven polisen Micaela Vargas? Vad hade den mördade fotbollsdomaren att göra med terrorister och talibanernas krig? Och vad som gör att både professorn och Micaela ska sätta sig i livsfara? Alla de tidigare och flera intressanta frågor besvaras såklart i Obscuritas ljudbok gratis.

Man kan klart se att författaren har sett till att boken ska vara engagerande hela vägen ut. Det är svårt att hitta delar utan snabb. spännande action. Trots att Obscuritas ljudbok är den första boken i serien Rekke/Vargas är det svårt att märka när som börjar och slutar inledningen. Utan tvekan är Obscuritas ett verk som kan jämföras med den fantastiska Millennium serien som David fick att avsluta efter Stieg Larsson.

Om författaren: David Lagercrantz

David Lagercrantz eller egentligen David Gunnar Fransiscus Lagercrantz föddes den 4 september 1962 i Solna. Han är svensk journalist och författare med flera fantastiska verk på sitt konto. Bland annat står han bakom sådana underbara böcker som Jag är Zlatan Ibrahimović och avslutning på serien Millennium som han fick över efter att Stieg Larsson gick bort.

Författaren har bevisat flera gånger att hans böcker har toppklass kvalitet och så är det också den här gången med Obscuritas . Hans stil och talang gör att böckerna som kommer ur hans penna är inte bara magiska och engagerande, men otroligt spännande. Det i sin tur bevisas med flera utmärkelser och priser som han har fått under sin karriärs löpp. Bland annat var han nominerad till Augustpriset 2012 och utsedd till årets bästa deckare för Det som inte dödar oss.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk