reklamlänk

Nattkorpen Ljudbok

4.3/5

Författare: Johan Rundberg

ljudbok

Introduktion

Nattkorpen är en fascinerande och vacker barnbok som påbörjar serien Månvind och Hoff. Författaren bakom Nattkorpen ljudbok gratis är Johan Rundberg. Med sin fantastiska stil och enkelt språk skapar han en känsla av mysteri och får lyssnare att engagera sig i boken som aldrig förr.

Uppläsaren i Nattkorpen ljudbok gratis är Olof Wretling som vet precis att barnböcker ska läsas på ett lite annorlunda sätt än deckare. Boken gillas både av äldre och yngre då historierna är med enkla ord beroendeframkallande. Man kan inte ta sig ifrån lyssnandet oavsett åldern. Det är en underbar berättelse som väcker fantasi och gör det enklare att bygga relation med sina barn.

Nattkorpen: Handling

Eftersom Nattkorpen är den första boken i serien om Månvind och Hoff är det klart att författaren ska använda en stor del av boken för inledningen. Han vill att lyssnarna ska lära känna huvudkaraktärerna och på ett visst sätt bygger upp en relation mellan två partier. Det är klart att historierna beskrivna i Nattkorpen är påhittade, men det betyder inte att man inte får identifiera sig med karaktärerna.

Hela serien som Nattkorpen ljudbok är del av består nu av tre böcker. De kvarstående böckerna i Månvind och Hoff serien är Tjuvdrottningen och Dödsängeln. Handlingen i alla tre böcker äger rum i 1800-talets Stockholm.

Författaren klarar att avspegla dåtidens verklighet på ett otroligt engagerande och fascinerande sätt. Massa beskrivningar och livliga plotvridningar gör att både barn och äldre älskar denna serie. Den kan på något sätt jämföras med Sherlock Holmes för lite yngre lyssnare som inte än är tillräckligt gamla för att kunna utsättas för sådana ämnen.

Huvudhandlingen i Nattkorpen ljudbok kretsar runt en ovanlig flicka Mika och massa intressanta saker som hon går genom. Hon är en ung flicka utan föräldrar och bor på Allmänna Barnhuset. På grund av sina tidigare upplevelser är hon väldigt noggrann, har en öga för detaljer och en ovanlig känsla som låter henne att ta sig ur svåra och hotfulla situationer.

Historien får fart när Mika inser en natt att en nyfödd flicka lämnas in i barnhuset. Det gör att hon ska snart sätta sig i en fara som aldrig förr. Kommer hon att klara sig i den svåra situationen? Vad är det som gjorde att hon reagerade så starkt när hon fick veta om den nyfödda flickan som lämnades i barnhuset? Svaren finns i Nattkorpen ljudbok.

Om författaren: Johan Rundberg

Johan Rundberg föddes 1973 i Kristianstad. Han har i flera år arbetat som författare. Hans debutbok publicerades över 20 år sedan, år 2001. Hopplösa lillasyster som boken heter har fått honom stor popularitet, men hans nästa bok publicerades över åtta år sedan.

Mellan 2009 och 2019 publicerade han över 17 böcker och antalet ständigt ökar. I sin bibliografi har han några otroligt populära romaner samt två serier kända i hela Sverige: Häxknuten samt Månvind och Hoff.

För sina fantastiska böcker har författaren tilldelats flera priser och utmärkelser, men det finns några som är särskilt viktiga i den litterära världen: Augustpriset för Nattkorpen samt Crimetime Award Årets barndeckare för både Nattkorpen och Tjuvdrottningen.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk