reklamlänk

Nattfalkarna Ljudbok

4.2/5

Författare: Elly Griffiths

ljudbok

Introduktion

Nattfalkarna skriven av Elly Griffiths är en vacker, spännande thriller med massa oväntade vändningar i handlingen. Dess ovanliga stil, stämning och utmärkta beskrivningar gör att boken är helt beroendeframkallande.

Uppläsaren i Nattfalkarna ljudbok gratis är Angela Kovacs som man kan känna igen från de tidigare ljudböcker i serien Ruth Galloway. Hennes röst verkar passa perfekt till stämningen i Nattfalkarna ljudbok.

Man ska understryka är Nattfalkarna ljudbok gratis är den trettonde boken i serien. Eftersom historien av Ruth har redan beskrivits i tolv böcker kan det vara svårt att hända med vad som händer i Nattfalkarna ljudbok utan att ha lyssnat eller läst de tidigare delarna.

Nattfalkarna: Handling

Eftersom Nattfalkarna är den trettonde boken i serien om Ruth Galloway, slösar Elly Griffiths ingen tid på onödiga beskrivningar och inledningen. Man blir kastad mitt i action i de första minuterna av boken. Det betyder dock inte att författaren är slarvig eller inte bryr sig om början av boken, tvärtom. Hon bara vill att lyssnarna ska känna stämningen från den föregående boken på direkten.

Huvudhandlingen i boken kretsar runt en grupp av metallsökare under namnet Nattfalkarna. De träffar ofta för att söka efter skatter på stranden, men den olyckliga natten hittar de ett lik istället. Allt pekar på att hans död är bara en olycka, men kriminalinspektör Nelson som har kallats på plats har en känsla att något inte stämmer.

Snart därefter mördas det ett par i närheten på gård under namnet Black Dog. Trots att till synes de två morden inte verkar vara kopplade med varandra. Det är dock inte något svårt för Ruth och Nelson att förstå sig på de två mordfallen.

Det är just då utredningen börjar på riktigt. Tillsammans använder de all sin erfarenhet och kunskap för att dra den vidare. Tack vare sina diskussioner, ledtrådar lämnade på plats och analys vet de att de ska leta efter något mer i gården.

Alla vet att antingen Ruth eller Nelson inte är lättskrämda, men denna utredning ska testa deras möjligheter. På ett engagerande och spännande sätt berättar Elly om ännu ett fall som Ruth Galloway ska ta hand om tillsammans med Nelson.

Kommer de två att hitta mördaren? Vad är det som skrämmer både inspektörer? Kommer de att förstå sig på mördaren innan den hen ska välja sitt nästa offer? Svaren på dessa intressanta frågor finns i Nattfalkarna ljudbok.

Om författaren: Elly Griffiths

Elly Griffiths eller rättare sagt Domenica de Rosa, som hon heter på riktigt föddes den 17 augusti 1963 och är författaren bakom Nattfalkarna. Hon är en brittisk författare som specialiserar sig i kriminalromaner. Hennes mest kända serien berättar om Ruth Galloway, rättsarkeologen.

Förutom serien om Ruth har Elly publicerat två fristående böcker samt en annan serie om DI Stephens och Max Mephisto. De fristående böcker heter Främlingen, 2019 och Mordkonsulten, 2020. För sina utmärkta böcker har hon tilldelats Mary Higgins Clark Award 2011.

Författarens ovanliga, beroendeframkallande och spännande stil gör att man inte kan ta sig ifrån lyssnandet eller läsandet. Hon har en otrolig talang att skriva historier med fantastiska cliffhangers som på sitt magiska sätt gör att man ser fram emot slutet redan från de första minuterna.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk