reklamlänk

Mordet på Gotön Ljudbok

3.8/5

Författare: Jan Olsson & Reine Nelson

ljudbok

Introduktion

Mordet på Gotön är en utmärkt deckare skriven av författarparet Jan Olsson och Reine Nelson. Tillsammans har de lyckats att skapa en beroendeframkallande historia som håller man i spänning från första till sista minut. Uppläsaren i Mordet på Gotön ljudbok är Reine Brynolfsson.

Det är den första boken i serien Polisen och advokaten. Utgångspunktet i denna deckare är helt annorlunda från vad man är van till om man gillar att lyssna på detektivromaner. Man blir kastad mitt i action från själva början. Författarna slösar ingen tid på onödiga beskrivelser eller inledningar utan förser oss, lyssnare med det som uppskattas mest: fantastisk handling.

Handlingarna i boken håller sig ihop och själva historien får man att lyssna på ljudboken med vidöppna ögon. Ju mer man gräver i boken, desto mer vill man ha. Författarparet bakom Mordet på Gotön vet precis vad en riktig deckare måste bestå av.

Mordet på Gotön: Handling

Huvudhandlingen i Mordet på Gotön kretsar runt ett riktigt mystiskt mord. Författarna kastar oss in på Gotön i Stockholms skärgård. Vi får bevittna midsommarfirandet och det är då vi får se Peter Backlund för första gång. Det hade inte varit något ovanligt med honom, om inte hans fru blev mördat den natten.

Av en märklig slump vaknar han upp i sjukhus den nästa dagen utan att komma ihåg med vad som hände. Det enda han får veta är att han misstänks för mord på sin fru. Det är då en riktig dramat börjar. Inte bara påstår han att han inte har mördat sin fru. Han får inte bevisa det på något sätt då han tappade koll på vad som hände mitt i midsommarfirandet.

Lyckligtvis finns det två personer som står till med hjälp. Sigge Wall och Peters försvarsadvokat, Carolin van Bommel tror inte att det är just han som dödade kvinnan. Steg för steg börjar de analysera fallet och hittar flera spår som tyder att Backlund är oskyldig. De samma spår tyder på att saken är mer komplicerad än de alla tror. Det hände något i det förflutna som orsakade mordet, men det samma leder inspektören och advokaten i fara.

Det är då en riktig spänning börjar. Inspektören slåss mot tiden och gör allt han kan för att förstå alla kopplingar mellan offret och misstänkta. Kommer de hitta svar på vem som egentligen står bakom mordet? Vad om mördaren kommer att slå till igen? Kan de bevisa att Peter inte hade dödat sin fru? Dessa och flera svar kommer att besvaras i Mordet på Gotön ljudbok gratis.

Om författaren: Jan Olsson och Reine Nelsson

Jan Olsson och Reine Nelsson är författarparet som står bakom den fantastiska deckaren Mordet på Gotön.

Jan är en svensk författare och pensionerad kriminalkommissarie. Han föddes 1936 och publicerade sin debutbok snart efter att han gick i pension. År 2013 utkom Olssons En mördare blir till.

Reine Nelsson är en svensk advokat och medförfattare till boken Mordet på Gotön. Han har arbetat som advokat sedan 1978. Hans debutbok utkom samma år som Olssons En mördare blir till, 2013.

Efter att hans Helt fel blev en stor succe började de samarbeta för att börja serien Polisen och advokaten som Mordet på Gotön ljudbok gratis påbörjade.

Författarparets stora livserfarenheter och utmärkta ider gör att deras serie blir mer och mer populär i hela Sverige. Deckare som de skriver håller sig ihop och får man att glömma att det är fiktion.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk