reklamlänk

Morden på Österlen Ljudbok

4/5

Författare: Anders de la Motte & Måns Nilsson

ljudbok

Introduktion

Morden på Österlen är en bokserie skriven av Anders de la Motte och Måns Nilsson. Enligt författarna kommer bokserien att bestå av många delar men än så länge består bokserien Morden på Österlen av två böcker, Döden går på visning publicerad år 2021 och Ett fynd att dö för publicerad år 2022. Morden på Österlen ljudbok är en så kallade pusseldeckare där författarna utmanar läsaren att klura ut den skyldige med hjälp av ledtrådar och även vilseledande ledtrådar.

Morden på Österlen ljudbok gratis läses upp av Gunilla Leining. Ljudboken Döden går på visning är 9 timmar och 29 minuter lång och Ett fynd att dör för är 10 timmar och 38 minuter lång.

Morden på Österlen: Handling

Morden på Österlen ljudbok är pusseldeckare skrivna av Måns Nilsson och Anders de la Motte. Morden på Österlen handlar om kommissarien Peter Vinston. Vinston blir mot sin vilja sjukskriven från sin tjänst som kommissarie i Stockholm. Han reser till Österlen för att spendera tid med sin dotter Amanda men även med sin exfru Christina och hennes nya partner Poppe.

Morden på Österlen ljudbok gratis utspelar sig i de vackra omgivningarna i Österlen och sin blandning av spännande personligheter med allt från rika stockholmare, turister, bönder och kulturpersonligheter som konstnärer och författare. Omgivningen är den perfekta platsen för en pusseldeckare med den typiska förstärkta verkligheten.

Väl i Österlen blir kommissarien Vinston indragen i mordfall som han inte kan motstå att utreda. Till sin hjälp har Vinston den unga och oerfarna polisassistenten vid namn Tove Esping, som sin oerfarenhet till trots uppvisar stor ambition.

Moden på Österlen ljudbok består än så länge av två separata böcker; Döden går på visning och Ett fynd att dö för. Döden går på visning handlar om ett mord en i trakten mycket framgångsrik mäklare, Jessie Andersson. Andersson hittas död i samband med en visning. Vinston dras med i mordutredningen. Till en början kommer Vinston och assistenten Esping inte så bra överens men bägge vill få fast mördaren och deras samarbete blir bättre hela tiden.

Ett fynd att dö för handlar om mordet på en välkänd antikhandlare. Mordet sker precis när den stora antikmarknaden I Degeberga ska börja. Besökarna på marknaden är i chock och medan teveinspelningen av programmet Antikrundan ska spelas in vid Gärsnäs slott inleder Vinston och Esping åter en mordutredning.

Morden på Österlen med influenser av Agata Christie är en varm och humoristisk deckarserie som erbjuder läsaren att delta i mordutredningen, vem är den skyldige och vad är hens motiv?

Om författaren: Anders de la Motte & Måns Nilsson

Anders de la Motte är en välkänd svensk författare. Han debuterade som författare år 2010 med boken Geim som samma år vann Svenska Deckarakademins debutantpris. De La Motte har skrivit bland annat bokserien Årstidskvartetten.

Måns Nilsson är manusförfattare, programledare, skådespelare och regissör. Mest känd har han blivit som komiker. Han har tillsammans med Anders Johansson komikerduon Anders & Måns.

Nilsson och de la Motte träffades på en fest för flera år sedan. De inledde ett samarbete kring ett tv-manus som utspelade sig i Skåne. Efter detta fick Nilsson idén att skriva en bokserie som utspelade sig i Österlen. De la Motte var inte svårövertalad och därefter satta de i gång med skrivandet. Bokseriens första del Döden går på visning var en stor succé.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk