reklamlänk

Morden på Mörkö Ljudbok

3.8/5

Författare: Samuel Karlsson

ljudbok

Introduktion

Morden på Mörkö är den inledande delen i bokserien om polisen Jessica Jackson. Boken är skriven av Samuel Karlsson. Morden på Mörkö ljudbok handlar om den fiktiva ön Mörkö i Västervik. Där har polisen Jessica Jackson fått ärva ett nedlagt mejeri där hon planerar starta upp ett mikrobryggeri.  

Hennes planer fallerar dock när ett lik flyter i land vid stranden. Dessutom försvinner en ung kvinna från ön och snart har Jessica sin händer fulla av en komplicerad utredning där det kommer fram fler och fler hemligheter. Morden på Mörkö ljudbok gratis uppläses av Gunilla Leining. Ljudbokens längd är 10 timmar och 16 minuter lång.

Morden på Mörkö: Handling

Morden på Mörkö ljudbok är skriven av författaren Samuel Karlsson. Bokens handling utspelar sig på den fiktiva ön Mörkö, belägen i Västervik skärgård. Öns enda polis, Jessica Jackson har fått ärva öns nedlagda mejeri. Eftersom hennes son Johannes har flyttat hemifrån känner Jessica att hon nu har möjligheten att leva ut sina egna drömmar. Hon planerar att starta ett mikrobryggeri i den gamla byggnaden.

Morden på Mörkö ljudbok gratis beskriver dock hur Jessica än en gång får sätta sina planer på paus när en död man hittas på stranden i Mörkö. Mannen har blivit mördad och som öns enda polis blir utredningen både svår och utdragen.

Det blir inte lättare när en ung kvinna försvinner på ön. Kvinnan deltog i en fest på öns bygdegård, det gjorde även Jessica. Det verkar som om att den unga kvinnan blivit utsatt för någon sorts våld. Trots att Jessica själv deltog i festen tycks hon minnas vad som egentligen hände på festen förutom att hon sett ett bråk mellan en grupp invandrare och den nu försvunna kvinnan.

Morden på Mörkö ljudbok beskriver hur Jessica blir indragen i den mycket komplicerade utredningen. Dessutom blir ön helt isolerad efter en svår storm och Jessica är plötsligt helt ensam. Hon inser att den idyllen på ön är en fasad.

Under ytan på öborna finns hat, lögner och svek. En av hemligheterna är så stor att den skosekvenser skulle förstöra liv, den hemligheten får inte avslöjas. Inte till något pris. En hemlighet som till och med är värre än mördaren som är lös.

Om författaren: Samuel Karlsson

Samuel Karlsson i Småland, Vimmerby år 1969. Karlsson är journalist till yrket och har arbetat både på Expressen och Aftonbladet som konsumentreporter. Han är en av grundarna till tidningen Idrott och Kunskap som kom till år 2014. Dessutom har Karlsson arbetat på Djursdala Närradio samt fungerat som chefredaktör på ett antal tidningsredaktioner i anknytning till vatten och båtar. Han har även skrivit en del böcker om kulturhistoria och hantverk.

Karlsson gjorde sin författardebut med boken Mordet på Hammarskjöld år 2011. Boken var inledningen av bokserien med kriminalkommissarien Louise Hård vid polisen i Hultsfred.  Därpå följde bokserien om polisen Jessica Jackson i skärgården vid Västervik.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk

reklamlänk