reklamlänk

Morden i Fleat House Ljudbok

4.1/5

Författare: Lucinda Riley

ljudbok

Introduktion

Morden i Fleat House är skriven av den världsberömda irländska författaren Lucina Riley. På den avlägset belägen internatskolan St Stephen´s i Norfolk hittas en elev död vid. Rektorn avfärdar händelsen som en olycka men polisen behöver utesluta att det inte handlar om ett brott. Polisutredningen hamnar på kriminalinspektörens Jazz Hunters bord.

Utredningen visar sig bli den mest komplicerade hon haft under hela sin karriär, hemligheterna På internatskolan är mörkare än någon kunnat ana. Morden i Fleat House ljudbok gratis är inspelad av Gunilla Leining. Ljudbokens längd är 11 timmar och 24 minuter. Boken är översatt till svenska av Anna Thureson.

Morden i Fleat House: Handling

Morden i Fleat House är en postum utgivning eftersom författaren Lucinda Riley avled i cancer år 2020. Morden i Fleat House ljudbok är med andra ord den första och sista deckaren skriven av Riley. Allt börjar med att eleven Charlie Cavendish hittas död i sitt rum i Fleat House. St Stephen’s är en liten, välkänd och högt ansedd internatskola i Norfolks vackra omgivningar och skolans rektor vill helst avfärda det hela som en olycka.

Den lokala polisen måste ändå utesluta att ett mord har skett så den ambitiösa kriminalinspektören Jazmine ”Jazz” Hunter kopplas in på fallet. Jazz har sina egna orsaker till att hon valt att lämna sitt arbete hos polisen i London och hon ställer upp på utredningen som en tjänst till sin före detta chef.

Morden i Fleat House ljudbok gratis beskriver hur Jazz och hennes lojala kollega Alstair Miles anländer till skolan för att utreda omständigheterna kring fallet. Där får de veta att Charlie ansågs vara en problematisk mobbare och att flera i hans närhet haft både motiv och möjlighet att skada honom, genom att byta ut hans dagliga epilepsi medicin mot livsfarliga preparat.

Samtidigt sluter sig skolans personal som musslor, Jazz vet att de försöker dölja någonting för henne. Dessutom har en elev vid namn Rory Millar försvunnit och en av skolans lärare dör. Dessa händelser ger Jazz nödvändiga ledtrådar men komplicerar också utredningen. När det sedan börjar snöa och ytterligare en elev försvinner måste Jazz möta sina egna demoner.

Morden i Fleat House ljudbok berättar hur Jazz inser att utredningen är den svåraste hon dittills medverkat i. De hemligheter som finns på Fleat House är mörkare än vad någon kunnat ana, och de skyddas till alla pris.

Om författaren: Lucinda Riley

Lucinda Riley föddes på Nordirland år 1966 och avled år 2021. Hon var redan som ung intresserad av att skriva och hon arbetade även som skådespelare. När hon insjuknade som 22-åring och blev sängliggande en tid skrev hon sin första bok. Riley har blivit världsberömd genom sin bokserie 7 systrar. Bokserien handlar om 7 flickor som alla blivit adopterade av samma man.

När systrarnas adoptivfar dör lämnar han ledtrådar till sina döttrar så att de kan ta reda på varifrån de kommer. Var bok i serien behandlar någon av systrarnas sökande av sin bakgrund. Bokserien har sålt miljontals exemplar och blivit översatt till över 40 språk.  

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk