reklamlänk

Lesbiska ligan Ljudbok

4.1/5

Författare: Mian Lodalen

ljudbok

Introduktion

Lesbiska ligan : En sann kriminalhistoria skriven av Mian Lodalen är en riktig historia och den andra delen i serien Lodalens historiska svit. I Lesbiska ligan kan man stöta på allt man kan kräva av en god roman och som bonus får man faktumet att allt som Mian berättar om i Lesbiska ligan ljudbok gratis hände på riktigt.

Uppläsaren i den utmärkta Lesbiska ligan ljudbok gratis är ingen annan än själva författaren, Mian Lodalen som bestämde sig att berätta historien med sin egen röst. Det gör att Mians Lesbiska ligan ljudbok är mycket mer autentisk och fängslande sedan första till sista minut

Lesbiska ligan: Handling

Författaren Mian Lodalen med sin Lesbiska ligan : En sann kriminalhistoria tar oss tillbaka till året 1943. Vi får känna stämningen av dåtidens Stockholm mitt under kriget. Författaren verkar veta perfekt vad som hände under tiden, hur realiteten såg ut och förser lyssnarna med noggranna, detaljerade beskrivningar trots att hon föddes nästan tjugo år efter det andra världskriget.

Boken Lesbiska ligan börjar med ett oväntat telefonsamtal som inleder några huvudpersoner. Det är just då vi får träffa Margit och Eva som ytterligare ska spela en viktig roll i hela Lesbiska ligan. Telefonsamtalet påbörjar en rad händelser som ska leda till att mindre än fem kvinnor kommer att hamna i rättegången för sina lesbiska preferenser.

Den tiden i den svenska historien såg ut helt annorlunda ut än nutidens Sverige. Lesbiska ligan ljudbok jämför omedvetet hur olika är de två världen av Stockholm som den ser ut nu och då, nästan 80 år sedan.

Det magiska med Lesbiska ligan ljudbok är att Mian ser till att boken ska vara fullspäckad med detaljerade beskrivningar och snabb action. Hon klarade att avspegla de riktiga händelser på ett sånt sätt att man inte blir uttråkad på en enda sekund. Mian vet precis vilka som detaljer är intressanta och vilka som delar kan hoppas över för att snabba på action och engagera lyssnarna själv mer.

Vill du få känna stämningen av Stockholm under Det Andra Världskriget? Eller kanske få se hur dåtidens regeringen reagerade på dem som tyckte mer om människor av samma kön? Vad är det som egentligen hände mellan de fem kvinnorna att de anklagades för otukt som är mot naturen? Lesbiska ligan svarar noggrant på alla dessa frågor.

Om författaren: Mian Lodalen

Mian Lodalen är en svensk författaren föddes den 1 oktober 1962. Hon har i flera år arbetat som journalist, krönikör och debattör. Hennes författarkarriär började 1995 med boken Det svåra valet som hon släppte med tre medförfattare, Maria Hede, Nina Lekander och Nina Yderberg. Efter åtta år bestämde hon att återkomma till skrivande med boken Smulklubbens skamlösa systrar.

Mellan 2003 och 2021 publicerade hon över 11 böcker varav Lisa och Lilly, Lesbiska ligan och Liten handbok i konsten att bli lesbisk är de tre senaste. Sedan 1980-talet är hon engagerad i feminism och djurrättsfrågor som man kan klart se i några av hennes böcker.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk

reklamlänk