reklamlänk

LasseMajas Detektivbyrå Ljudbok

4.6/5

Författare: Martin Widmark

ljudbok

Introduktion

Ännu en gång återkommer Martin Widmark med en fantastisk berättelse för barn i serien LasseMajas Detektivbyrå. Boken är en underhållande och spännande blandning av barnbok och deckare. Helheten kompletteras med röst av Johan Ulveson som passar perfekt till denna en timme lång ljudbok .

I boken Musikmysteriet berättar en rolig historia av den berömda dansbandet Errols och ett problem som de stötte på efter sin konsert i Valleby. Trots att konserten gick otroligt fint, visar det sig att pengarna för biljetterna blev stulna.

Hela historien är fullspäckad med oförglömliga handlingar, intressanta vändningar, roliga karaktärer och massa fina beskrivningar. Utan tvekan är LasseMajas detektivbyrå ljudbok ett perfekt förslag för både föräldrar och barn.

LasseMajas Detektivbyrå: Handling

Huvudhandlingen i den berömda barnbok-serie LasseMajas Detektivbyrå ljudbok kretsar runt spännande utredning som vår berömda detektiv Maja kommer att leda. Som alltid får vi följa Maja och se hur hon fattar beslut och försöker att hitta den ansvariga.

Den här gången får vi se Maja att utreda fallet av stulna pengar efter konsert i Valleby. I staden spelade det berömda dansbandet Errols och dagen efter konserten visade det sig att pengarna för biljetterna försvann. Det finns flera ledtrådar som pekar på vem som kunde ha att göra med saken, men ingen info är bekräftad. Därför behöver Maja att vara väldigt försiktig för att inte skrämma bort tjuven.

Trots att Musikmysteriet är redan den trettonde boken i serien, är det svårt att bli uttråkad. Martin vet precis vad som krävs av barnbok och vad hans serie har för fördelar. Allt det gör att han klarar att bygga upp sina böcker på ett fantastiskt underhållande och beroendeframkallande sätt.

Under bokens löp får vi ännu en gång se hur Maja analyserar fallet. Det finns en hel grej intressanta handlingar som löper i bakgrunden, så det är viktigt att barnen ska vara fokuserade för att hänga med vad som händer. Trots att LasseMajas Detektivbyrå ljudbok är barnbok, känns det att Martin betraktar sina lyssnare som äldre än de egentligen är. Det kan också vara orsaken till varför LasseMajas Detektivbyrå ljudbok gratis är så populär bland de yngre.

Vem är det som har stulit pengarna för konserten? Kommer att Maja hitta den ansvariga innan liknande situation händer igen? Vilken av ledtrådarna kommer att förklara vad som egentligen hände i Valleby? Och varför har Maja känslan att hon känner den basisten? Dessa och flera frågor kommer att besvaras av LasseMajas Detektivbyrå ljudbok gratis i boken Musikmysteriet.

Om författaren: Martin Widmark

Martin Widmark eller egentligen Karl Martin Widmark föddes den 19 mars 1961 i Linköping. Han är en av de mest kända svenska författare och trivs bäst med barn och ungdomslitteratur. Författaren påbörjade sin karriär år 2000 när han debuterade med boken Att fånga en tiger. Sedan dess har han publicerat över 120 böcker i några otroligt populära barnboksserier.

För sina fantastiska verk har Martin samlat flera priser och utmärkelser. Mellan 2004 och 2017 tilldelades han 12 Bokjuryns prisen och till och med två Spårhunden. Några av hans mest framgångsrika pris är utan tvekan Musikmysteriet, Att fånga en tiger, Att lura en elefant, Sjörövar-Rakel och kapten Snorfinger och Trollkarlarna från Wittenberg.

Sedan flera år är författaren engagerad i flera olika projekten som främjar att utveckla läsning bland barn. Bland annat är han initiativtagare till projektet En läsande klass.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk