reklamlänk

Kallbaderskan bland fjällen Ljudbok

4.1/5

Författare: Karin Härjegård

ljudbok

Introduktion

Författaren och prästen Karin Härjegårds bok Kallbaderskan bland fjällen är den första delen av en bokserie som handlar om ett våffelbruk i fjällen, i Tänndalen. Kallbaderskan bland fjällen ljudbok handlar om Helena som lånar en liten stuga i fjällen. Helena bekantar sig med Louise som driver ett våffelbruk. Helena börjar arbeta där och bearbetar samtidigt trauman och finner ny livsglädje bland våfflor och kallbad.

Boken är en riktigt feelgood roman om nya möjligheter, sorg och vänskap mitt bland de mest magnifika landskap. Kallbaderskan bland fjällen ljudbok gratis läses upp av Marie Richardsson och ljudboken är 11 timmar och 8 minuter lång.

Kallbaderskan bland fjällen: Handling

Kallbaderskan bland fjällen ljudbok handlar om Helena. I början av boken håller Helena på och förbereder en fin födelsedagsmiddag till sin man Martin då hon plötsligt får reda på att Martin både svikit och ljugit för henne under en lång tid. Helenas hela liv rasar på bara ett kort ögonblick.

Helena flyr från hennes och Martin gemensamma hem och beger sig ända till Härjedalens fjäll där den egensinniga pensionerade läraren Sonja hyr henne en liten timmerstuga. Trots fjällens ljusa nätter har Helena det svårt i stugan. Ångesten och tankarna om Martins svek lämnar henne inte ifred. Så en dag lyckas Helena ta sig ut på en vandring.

Kallbaderskan bland fjällen ljudbok gratis berättar om hur Helena möter Louise under sin vandring. Unga och glada Louise driver ett våffelbruk på fjällen. Kvinnorna blir vänner och när Louise lyckas övertala Helena att bada i kalla fjällsjöar börjar Helena så småningom hitta en ny livsglädje.

Efter en tid börjar Helena arbeta i våffelbruket som Louisa äger. Helena trivs väldigt bra och hoppet om att kanske kunna förverkliga drömmen om att arbeta med mat gör henne lycklig. Dock har Helena ed del trauman att bearbeta, Martins svek är ett men Helena bär också på hemligheter från långt tillbaka. För att gå vidare måste Helena möta det jobbiga hon bär inom sig.

Kallbaderskan bland fjällen ljudbok är en känslofylld och varm bok om en medelålders kvinnas sökande efter sin plats i livet, om nya möjligheter, vänskap och förlåtelse. Den vackra miljön och doften av våfflor gör boken oemotståndlig.

Om författaren: Karin Härjegård

Författaren Karin Härjegård växte upp i Hede och lever numera i Duved med sin familj. Genom att ha levt hela sitt liv i fjällen är det inte överraskande att hennes böckers handling är placerade i fjällen de med. Härjegård är teolog till sin utbildning och hon är verksam präst inom den Svenska kyrkan i Åre. Härjegårds första bok var en bok Sorg skrev hon tillsammans med en samtalsterapeut år 2012.

Hennes romandebut skedde år 2014 med den historiska romanen Den där elden inom som handlar om en driftig doktorinna i Hede och hennes andra roman var också en historisk roman, Drottningen af Åre, om en driftig hotellpionjär från Åre. Bägge böcker är baserade på verkliga personer och händelser. Härjegård tilldelades år 2018 Länstidningens kulturpris.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk