reklamlänk

Instängd Ljudbok

3.8/5

Författare: Håvard Lillethun

ljudbok

Introduktion

Instängd: Mina år i sekten Guds barn och hur jag blev friInstängd: Mina år i sekten Guds barn och hur jag blev fri är en väldigt lärorik berättelse skriven av Håvard Lillethun. I Instängd ljudbok gratis berättar han om sitt förflutna i sekten, hur hans liv såg ut då för tiden samt hur han klarade att ta sig ifrån det giftiga omgivningen.

Med Instängd ljudbok gratis vill han att dela av sig med sina råd och insikter om sekter. Han berättar i detalj om hur hela processen såg ut i hans fall och vad som orsakade att han öppnade ögon.

Uppläsaren i Instängd ljudbok är Björn Wahlberg som på ett fantastiskt sätt understryker det viktigaste delarna av boken. Allt det kryddas till med en underbar översättning av Anders Nunstedt.

Instängd: Handling

Boken Instängd: Mina år i sekten Guds barn och hur jag blev fri är en riktigt ärlig bild på sekter och hur de fungerar. Instängd ljudbok är ett lärorikt och insiktsfullt verk där Håvard delar av sig med sina åsikter, historier, minnen och erfarenhet för att bygga kunskap runt sekter. Han vill att alla ska veta hur medlemmarna i sekter kontrollerar människor och deras bettende.

Håvard berättar om sina egna erfarenheter och upplevelser. Han har varit själv en medlem i sektan under namnet Guds barn. Han har aktivt offrat allt för sina ledare i över fyrtio år som visar hur beroendeframkallande sekter är. Trots att flera tror att man kan lätt förstå vad som sekter är och att de kan vara farliga, visar han att allt beror på perspektiv och man kan lätt manipuleras.

I sin Instängd ljudbok , berättar Håvard hur sekter betraktas omvärlden som fiender. Man får prata bara med medlemmar i sekten och man inte fick tänka själv. Varje tecken på kritik hade starkt slagits ner och sådana röster dämpas snabbt. Man får med enkla ord inte ifrågasätta någonting gällande organisationen.

För Håvard fanns det en viktig vändpunkt när han insåg att han levde i en lögn. Det väckte dock flera frågor än svar. Vissa av frågorna försöker han att besvara fortfarande.

Vad är det som orsakade att Håvard äntligen insåg att han lever i en lögn? Varför tar det så mycket tid att förstå att man är medlem i en sekta? Och hur ser livet efter att man väl lämnat sekten? De intressanta frågorna besvaras i Instängd: Mina år i sekten Guds barn och hur jag blev fri.

Om författaren: Håvard Lillethun

Håvard Lillethun föddes 1953 och har intressant ursprung. Han föddes i Etiopien, men har norskt ursprung. Det gjorde att han senare bodde i USA men också i Schweiz och

När han var en ung man blev han medlem i sekten Guds barn. Han har arbetat för rörelsen för nästan 40 år innan han insåg att organisationen är giftig hela vägen ut. Nu när han äntligen har lämnat sekten delar han av sig med sina erfarenheter. Han berättar om alla känslor man får i hela processen, viktiga vändpunkter och allt det som orsakade att han äntligen tog sig ut från sekten.

I boken Instängd visar han sitt perspektiv på vad sekta egentligen betyder och hur beroendeframkallande det kan bli. Nu efter att han i flera år har levt i lögn vill han att flera ska förstå hur sekter faktiskt opererar och varför är det så farligt att vara dess medlem.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk