reklamlänk

Hon hette Esmeralda Ljudbok

4.7/5

Författare: Minna Tunberger & Melinda Jacobs

ljudbok

Introduktion

Hon hette Esmeralda är en gripande historia skriven av Minna Tunberger och Melinda Jacobs. Boken är en del i serien Sanna historier där författarna möter med intressanta personer och skriver ner deras historier.

Just den här ljudboken berättar en historia om Esmeralda. Det var ett fall som berörde hela Sverige när den treåriga flickan tvingades lämna sitt hem.

I Hon hette Esmeralda ljudbok får vi lära känna familjehemsmamman och Esmeralda lite mer ingående. Vi ska få veta hur de är som personer och vad de tänker om saken nu efter flera år.

Ljudbokversion av Hon hette Esmeralda är uppläst av den fenomenala Philomène Grandin. Uppläsaren vet precis hur man ska understryka viktiga emotioner eller vilka som delar ska man lägga märke till. Det gör själva lyssnande väldigt underhållande.

Hon hette Esmeralda: Handling

Hon hette Esmeralda är en väldigt trist och viktig berättelse skriven upp av Minna Tunberger. Efter flera år av tystnad bestämmer Melinda Jacobs att dela upp med sig av sina erfarenheter som familjehemsmamma.

Melinda berättar för oss mer om en sak som berörde hela Sverige några år sedan. Esmeralda som Melinda ska fokusera på är var en liten, treårig flicka som tvingades av myndigheterna att lämna sitt hem. Melinda i sin tur vet mycket mer om vad som hände med flicka, vad som orsakade beslutet och vad som hände med Esmeralda efteråt.

I Hon hette Esmeralda ljudbok gratis får vi följa Melindas minnen. Hon visar oss detaljer och situationer från sitt förflutna som ingen annan fick veta om tidigare. Tack vare Hon hette Esmeralda ljudbok kan vi förstå lite bättre vad som orsakade att Melinda bestämde att leva för barn. Hennes naturliga önskan att hjälpa andra är inte bara motiverande men också inspirerande.

Det viktiga att nämna är att Hon hette Esmeralda är ibland väldigt sorglig. Ofta stöter man på delar som får en att fälla tårar. Den goda är att berättelsen är lärorik och välskriven. Man kan inte ta sig ifrån lyssnandet till själva slutet. Lätt kan man säga att Hon hette Esmeralda är beroendeframkallande.

Tack vare det fantastiska lyssnandet får man förstå hur viktig det är att ge och få kärlek till sin omgivning. Utan tvekan kan Hon hette Esmeralda orsaka blandade känslor här och där, men inte ofta kan man hitta lika lärorik och inspirerande bok.

Vill du få veta vad som hände med Esmeralda? Vad som stod bakom beslutet att hon ska lämna sitt hem? Hur har Melindas liv sett ut? Dessa och flera frågor kommer att besvaras i Hon hette Esmeralda ljudbok gratis.

Om författarna: Minna Tunberger och Melinda Jacobs

Författarna bakom Hon hette Esmeralda är Minna Tunberger och Melinda Jacobs. Medan Minna är erfaren författare, Melinda delar av sig med sina minnen som familjehemsmamman som Minna skrev ner. Tillsammans lyckades de skapa en av de med gripande historier tillgängliga under serien Sanna historier.

Minna Tunberger sedan flera år arbetar som journalist, författare, redaktör och manusutvecklare. Hennes karriär började ungefär 2000 och sedan dess har hon utvecklat sina talanger hos många olika arbetsgivare. Hon hade studerat Vetenskapsjournalistik på Uppsala universitet.

Melinda Jacobs är en erfaren familjehemsmamman med många intressanta upplevelser. Hennes liv kan vara inspiration för flera människor och hon själv kan lika väl kallas för en hjälte. I Hon hette Esmeralda kan man lätt se hur hennes kärlek räddade liv.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk